ΕΦΕΤ: Συνάντηση του προέδρου με αντιπροσωπεία του Γραφείου Αγροτικών Υποθέσεων της πρεσβείας των ΗΠΑ

Συνάντηση αντιπροσώπων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και του Γραφείου Αγροτικών Υποθέσεων της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το οποίο έχει την έδρα του στην Ρώμη της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 21 Ιουνίου στην κεντρική υπηρεσία του ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τον ΕΦΕΤ εκπροσώπησε ο πρόεδρος, καθηγητής Α. Ζαμπέλας και η Ζωή Μούσια, διευθύντρια της Διεύθυνσης Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Διατροφής. Την πρεσβεία της Αμερικής οι κ.κ. Charles Rush, Regional Agricultural Attaché, ακόλουθος των χωρών Ιταλίας, Ελλάδας, Σερβίας, Αλβανίας, Κροατίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης και Μάλτας και Dimosthenis Faniadis, Agricultural Assistant, United States Department of Agriculture.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα του τομέα της αγροδιατροφής που αφορούν τον Codex Alimentarius, καθώς και των τρεχουσών προκλήσεων στην επισιτιστική ανεπάρκεια που προκύπτουν από το ουκρανικό ζήτημα. Συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες ανάπτυξης και διεύρυνσης της συνεργασίας για την επίλυση αυτών των ζητημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων και την προοπτική μιας ενιαίας πολιτικής στην διατροφή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και έκλεισε με την αμοιβαία συμφωνία για συνέχιση και επέκταση της συνεργασίας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

You might also like