ΔΕΛΤΑ: Αναγκαία η άμεση στήριξη και ενίσχυση της κτηνοτροφίας

Την αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης της γαλακτοπαραγωγού κτηνοτροφίας απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας, των ζωοτροφών και γεωργικών εφοδίων, επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, Χρήστος Τσόλκας, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με τον ΥπΑΑΤ, Γιώργο Γεωργαντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσόλκας αναφερόμενος στα προβλήματα του Κλάδου εισηγήθηκε σειρά μέτρων προς τον υπουργό στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η τόνωση της ρευστότητας για τους παραγωγούς μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των προγραμμάτων συμβολαιακής γεωργίας, καθώς και η εξασφάλιση επιπλέον επιδοτήσεων των ζωοτροφών και αυξημένων συνδεδεμένων ενισχύσεων προς τους παραγωγούς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας, εστίασε στην αναγκαιότητα λήψης έκτακτων μέτρων που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους, όπως από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν σε αναπτυξιακούς νόμους για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, αλλά και την εξασφάλιση αυξημένων πόρων.

Τέλος, εισηγήθηκε τη δραστική αύξηση του ποσού ενίσχυσης που αφορά την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών και πρωτεϊνούχων ζωοτροφών, με χρήση των ζωοτροφών κυρίως για την κτηνοτροφία έναντι της παραγωγής βιοκαυσίμων.

You might also like