CHEF’S CLUB OF GREECE: 1ος Μαραθώνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Μαραθώνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, στην παραλία του Μαραθώνα, ο οποίος με πρωτοβουλία του Δήμου Μαραθώνα, και των τριών φορέων -της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α), της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chef’s Club of Greece) και της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α)- ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο την προώθηση και την ανάδειξη του κλάδου της εστίασης.

Μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, εκλεκτοί καλεσμένοι:
Από την Περιφέρεια Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Νίκος Πέππας. Από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων ο πρόεδρος κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Α Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Κουράσης. Από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αθήνας (Ο.Ε.Β.Ε.Α) ο πρόεδρος κ. Ηλίας Μάνδρος. Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου. Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Βλάχος. Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρολιάκος. Ο Ά Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής κ. Δημήτρης Αγγελής.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί στους οποίους και διακρίθηκαν οι εξής διαγωνιζόμενοι:

Κατηγορία: Black Box – Ψάρι

  • Χρυσό Μετάλλιο: Μπουρτσουκλής Παναγιώτης
  • Ασημένιο Μετάλλιο: Μπούσουλα Αστερία
  • Χάλκινο Μετάλλιο: Γαλανόπουλος Τηλέμαχος

Έπαινο

  • Κουμής Γιάννης

Κατηγορία: Black Box – Κοτόπουλο

  1. Χρυσό Μετάλλιο: Μπάρμπα Δώρα
  2. Ασημένιο Μετάλλιο: Σπανοπούλου Μαρώ
  3. Χάλκινο Μετάλλιο: Ανδριαννή Κολτσάκη

Έπαινο

  • Πελεκάνου Βίκυ
  • Μπαρμπαρούση Λένα
  • Παπανικολάου Πάνος

Κατηγορία: Γλυκό – Τούρτα (Βραβείο «Πάνος Κοκκινίδης»*)

  1. Χρυσό Μετάλλιο: Καρκαμπίτσας Δημήτρης
  2. Ασημένιο Μετάλλιο: Κουρελής Κώστας
  3. Χάλκινο Μετάλλιο: Κασσώρης Σπύρος

Έπαινο

  • Μαρίνη Αλέκα
  • Σβέρκα Δήμητρα
  • Μαγκλάρα Αποστολία
  • Παίζα Μαίρη

Όλοι οι διαγωνισμοί, αφορούσαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ενώ σημαντικά έπαθλα δόθηκαν στους νικητές κάθε κατηγορίας.
Επιπλέον ο κόσμος, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, μπορούσε να επισκεφτεί και την έκθεση των παραδοσιακών προϊόντων από τους τοπικούς παραγωγούς.
Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ΤV, Νίκος Υποφάντης με την συνεργάτιδά του Νεφέλη Ράντου.

Τέλος, το Chef’s Club of Greece ευχαριστεί θερμά, την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής (Μέγας χορηγός) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α) (Χρυσός χορηγός). Ενώ, σημαντική ήταν και η χορηγική υποστήριξη των εταιριών:

  • Φάρμα Μετεώρων ο Τσοπάνης / Οικολογική Φάρμα υψηλών προδιαγραφών
  • Βασίλης Σαβράμης & ΣΙΑ Ε.Π.Ε. / Εισαγωγή – Αντιπροσωπεία – Εμπορία και Διανομή φρεσκοκατεψυγμένων θαλασσινών
  • Golden Malted Waffles & Pancakes / Προμηθευτής μείγματος βάφλας στις ΗΠΑ για ξενοδοχεία, πανεπιστήμια και εστιατόρια
  • Coca-Cola 3E / Εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών
  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία / Εταιρεία ζυθοποιίας
  • La Playa / All day Beach Bar & Restaurant
  • KAYAK A.B.E.E. / Εταιρία Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού
  • EXES / Παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στον εξοπλισμό καταστημάτων και χώρων μαζικής εστίασης

*Το βραβείο ζαχαροπλαστικής «Πάνος Κοκκινίδης» δόθηκε στην μνήμη του Αρχιζαχαροπλάστη και μέλους, Παναγιώτη Κοκκινίδη που χάθηκε μαζί με την οικογένεια του στην πυρκαγιά στο Μάτι πριν 4 χρόνια.

You might also like