ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ Α.Ε.: Νέα καθετοποιημένη μονάδα σφαγής και τυποποίησης πτηνών

Στις 25/7 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας καθετοποιημένης μονάδας σφαγής και τυποποίησης πτηνών της ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ Α.Ε.

Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν συνολικό εμβαδόν 1.500 τ.μ. σε μια έκταση 5 στρεμμάτων στο Βιομηχανικό Πάρκο Ρεθύμνου. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις πληρούν όλα τα κριτήρια σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την λειτουργία τους. Η δυναμικότητα σφαγής ανέρχεται σε 800 με 1.000 κοτόπουλα ανά ώρα, ενώ οι εγκαταστάσεις τυποποίησης και επεξεργασίας μπορούν να φτάσουν μέχρι τους 5 τόνους ημερησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η ενέργεια που καταναλώνεται στις εγκαταστάσεις παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Φωτοβολταϊκό σταθμό), χαρακτηρίζοντας έτσι ολόκληρο το εργοστάσιο ως «πράσινο».

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ο πρώην υπουργός, Μανώλης Όθωνας, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι, Μανώλης Χνάρης και Κώστας Δανδουλάκης και πολύς κόσμος.

Επίσης, στην τελετή παρουσιάστηκε το ερευνητικό έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και πιο συγκεκριμένα με την επιστημονική ομάδα του εργαστηρίου διατροφής και ζωοτεχνίας. Η εν λόγω έρευνα έχει ως στόχο τον σχεδιασμό και την λειτουργία ειδικού προμείγματος ζωοτροφών για την διατροφή κρεοπαραγωγών πτηνών, με στόχο την παραγωγή ορνίθειου κρέατος με διακριτά χαρακτηριστικά.

 

You might also like