ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ: Επίσκεψη αντιπροσωπείας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου επισκέφθηκε στις 12/8 την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Μικρή Βίγλα, όπου παραθερίζει.

Όπως είναι γνωστό, είναι λάτρης του νησιού, από τότε που το επισκέφθηκε για πρώτη φορά το 1982, επιλέγοντάς το συχνά από τότε για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ, Δημήτρης Καπούνης, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη και διήρκεσε περίπου μία ώρα, αναφέρθηκε στα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της Νάξου. Προβλήματα που έθεσε τεκμηριωμένα η ΕΑΣ στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο ΥπΑΑΤ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με ενδιαφέρον τα προβλήματα του ναξιακού Πρωτογενούς τομέα, που έχουν οξυνθεί στη σημερινή συγκυρία και είπε ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους.

Η αντιπροσωπεία της ΕΑΣ είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και σε γενικότερα ζητήματα του νησιού -καθώς όλα επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων που εκπροσωπεί και κινούν την τοπική οικονομία- έχοντας έναν ενδιαφέροντα διάλογο για όλα αυτά με την κα. Σακελλαροπούλου.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι κατά καιρούς Σεφ της Προεδρίας της Δημοκρατίας τιμούν και προτιμούν την Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ της ΕΑΣ και τις Πατάτες Νάξου ΠΓΕ στα επίσημα γεύματα και δείπνα που παραθέτει η Πρόεδρος. Ελπίζουμε ότι και άξιοι Νάξιοι Σεφ θα κληθούν να προσφέρουν τη μαγειρική μαστοριά τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Καπούνης ευχαρίστησε την Πρόεδρο που αγαπά και τιμά το νησί, αντιλαμβάνεται και κατανοεί τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της Νάξου και δηλώνει την έμπρακτη συμπαράστασή της στην επίλυσή τους.

You might also like