Κολλέγιο Κρέατος: Νέο 2ετές πρόγραμμα προσφέρει την απόλυτη εκπαίδευση στο κρέας

Η Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης έχοντας αναγνωρίσει ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα του κλάδου του κρέατος, την έλλειψη επιστημονικά καταρτισμένου και εξειδικευμένου προσωπικού, θεωρεί απαραίτητη την αναβάθμιση του επαγγέλματος, μέσω ενός μεταλυκειακού προγράμματος σπουδών. Ο σχετικός εκπαιδευτικός θεσμός είναι το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η Σχολή με χαρά δέχτηκε πέρυσι το γεγονός ότι στο ΔΙΕΚ Ιωαννίνων ξεκίνησε να λειτουργεί τμήμα «Τεχνίτης Κρέατος και Κρεατοσκευασμάτων». Καθώς και το ΙΕΚ ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ είχε σκεφτεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2022 την ειδικότητα αυτή. Δυστυχώς, ενημερώθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Παιδείας ότι η ειδικότητα αυτή θα μπορέσει να προσφερθεί από Ιδιωτικά ΙΕΚ έπειτα από τουλάχιστον 3 χρόνια και μόνο εφόσον κριθεί επιτυχημένη. Οπότε, ως Ιδιωτική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος, ως ΙΕΚ και ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης καταλήξαμε στην δημιουργία του παρακάτω θεσμού:

Το Κολλέγιο Κρέατος

Το Κολλέγιο Κρέατος αφορά αποκλειστικά απόφοιτους Λυκείου και διαρκεί 2 χρόνια. Είναι το μόνο ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει:

  1. Πιστοποίηση ΙΕΚ Μαγειρικής (βασική διαφορά με τα άλλα ΙΕΚ Μαγειρικής είναι ότι όλη η εκπαίδευση θα εστιάσει πάνω στο κρέας)
  2. Πιστοποίηση Κρεοπώλη (η οποία θα περιλαμβάνει πέρα από τα βασικά μαθήματα και κάποια από την ειδικότητα ΙΕΚ Τεχνίτης Κρέατος)
  3. Πιστοποίηση Εκδοροσφαγέα
  4. Πιστοποίηση ΕΦΕΤ
  5. Όλες τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στην Διοίκηση και την Επιχειρηματικότητα στον κλάδο του κρέατος.

Ταυτόχρονα, ο κάθε σπουδαστής θα εργάζεται από την πρώτη μέρα σε συνεργαζόμενη επιχείρηση κρέατος (αμειβόμενη εργασία, 25 ωρών εβδομαδιαίως) υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των ειδικών.

Συμπερασματικά:

  • Το προτεινόμενο  πρόγραμμα σπουδών είναι υπερπλήρες για κάποιον που θέλει να εργαστεί στον κλάδο του κρέατος. Να τονίσουμε ότι το πρόγραμμα σπουδών της σχολής μας διαμορφώνεται έπειτα από διαβούλευση με τον κλάδο του κρέατος, υποστηρίζοντας τις ανάγκες του.
  • Η πιστοποίηση ΙΕΚ, έστω και στην ειδικότητα της μαγειρικής,  αναβαθμίζει το παρεχόμενο πιστοποιητικό. Να επισημάνουμε ότι αν ποτέ μελλοντικά μας επιτραπεί να προσφέρουμε την ειδικότητα Τεχνίτης Κρέατος, οι απόφοιτοι μας θα χρειαστεί να παρακολουθήσουν μόνο κάποια μαθήματα από αυτήν την ειδικότητα μέσω της κατάταξης αν θέλουν να έχουν και αυτό το πιστοποιητικό.
  • Η υποχρεωτική άμεση εργασία θα διασφαλίσει την ολοκληρωμένη εκπαίδευση του σπουδαστή, ενώ παράλληλα θα του προσφέρει και εισόδημα.

Λεπτομέρειες του προγράμματος:

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

Κόστος: 2.900 ευρώ ανά έτος (Συνολικό ποσό: 5.800 ευρώ στα 2 χρόνια)

Έκπτωση 10% σε πρώην σπουδαστές μας και αδέρφια

Τόπος: Καλλιθέα, Αθήνα

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει

Για περισσότερες πληροφορίες για το ολοκληρωμένο «Πρόγραμμα Σπουδών», καθώς και για υποβολή «Αίτησης Ενδιαφέροντος» για το Κολλέγιο Κρέατος, πατήστε ΕΔΩ.

You might also like