ΠΟΚΚ: Να μην εξαιρεθούν τα κρεοπωλεία από το «Food Pass»

Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με την ενδεχόμενη χορήγηση επιδόματος 200 ευρώ («Food Pass») για την αγορά τροφίμων στις πολυεθνικές αλυσίδες τροφίμων (Super-Market).

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών εκφράζουν  τη δυσαρέσκειά τους με αφορμή τα ακούσματα περί χορηγήσεως επιδόματος των 200 ευρώ για την αγορά τροφίμων, «Food Pass», στις πολυεθνικές αλυσίδες τροφίμων, τα Super-Market.

Θεωρούμε ότι το μέτρο εξαργύρωσης του επιδόματος τροφίμων στις πολυεθνικές αλυσίδες τροφίμων απαξιούν για ακόμα μια φορά τον επαγγελματία Κρεοπώλη και εντείνουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό εφόσον κατευθύνουν τον καταναλωτή σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

Καλό λοιπόν θα είναι, εν όψει της επίσημης εξαγγελίας του «Food Pass» από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, να το ξανασκεφθούν οι ιθύνοντες και να διευρύνουν τη λίστα των επαγγελματιών, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να εξαργυρώσει το εν λόγω βοήθημα.

Η ένταξη του επαγγελματία Κρεοπώλη στην εξαργύρωση του επιδόματος τροφίμων θα βοηθήσει τις πληγείσες επιχειρήσεις μας και θα αποτρέψει το μαρασμό – αφανισμό ενός ζωτικού κλάδου επαγγελματιών για την ελληνική οικονομία.

Για το λόγο αυτό, καταγγέλλουμε τις όποιες αποκλίσεις, που έχουν ως αντίκτυπο όχι μόνο την υποβάθμιση και οικονομική τελμάτωση του κλάδου μας, αλλά του χώρου του κρέατος  γενικότερα».

You might also like