ΑΓΣ: Υποδέχθηκε για πρώτη χρονιά τους μαθητές της στο νέο κτήριο Λυκείου «Παντελής Παντελιάδης»

Στον αύλειο χώρου του νέου και επιβλητικού “Pantelis Panteliadis High School” τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Η ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αποτέλεσε δωρεά της οικογένειας Παντελιάδη, του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ – METRO – MY MARKET.

Ο αείμνηστος «πατριάρχης» της οικογένειας, Παντελής Παντελιάδης, ήταν απόφοιτος της τάξης του 1954 της Σχολής και διαχρονικά στήριζε το ιστορικό Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος.

Εκπροσωπώντας την οικογένεια Παντελιάδη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της METRO, Αριστοτέλης Παντελιάδης, ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά αναφέροντας ότι «κάθε ιστορία επιτυχίας που ακούτε, θα μπορούσε να είναι η δική σας ιστορία». Τους προέτρεψε να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να μη σταματούν να προσπαθούν στη ζωή τους. Να γίνονται πάντα καλύτεροι, να βάζουν στόχους και να αγωνίζονται για αυτούς.

Για «μία σημαντική δωρεά, ενός σημαντικού ανθρώπου, που υλοποιήθηκε χάρη σε μία σημαντική και αγαπημένη οικογένεια», έκανε  λόγο ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, αναφερόμενος στη δωρεά του κτηρίου “Pantelis Panteliadis High School”. Τόνισε τη σπουδαιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της οικογένειας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αγάπη που έτρεφε προς τη Σχολή ο αείμνηστος Παντελής Παντελιάδης. «Και το έδειχνε και κάθε τρόπο. Και είμαι σίγουρος ότι οι σημερινοί και οι μελλοντικοί μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ της Σχολής, θα τιμήσουν τη μνήμη του, θα σεβαστούν τη δωρεά της οικογένειας, θα εκτιμήσουν τα εφόδια που τους παρέχει και θα παραδειγματιστούν από την τόσο γεμάτη και επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του Παντελή Παντελιάδη», κατέληξε.

Σύντομους χαιρετισμούς και ευχές για «καλή σχολική χρονιά» απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Στέφανος Παντελιάδης, ο απόφοιτος της ΑΓΣ, Κωνσταντίνος Κράββας, οι Διευθυντές Μανώλης Πεδιωτάκης (ΓΕΛ) και Απόστολος Βουρκούδης (ΕΠΑΛ) και εκπροσωπώντας την οικογένεια Lansdale, η Χριστίνα Lansdale Willis.

Στη συνέχεια, τα μέλη της οικογένειας Παντελιάδη, καθώς και προσκεκλημένοι φίλοι του αείμνηστου απόφοιτου και δωρητή, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και συνομίλησαν με μαθητές των δύο Λυκείων.

Το “Pantelis Panteliadis High School” είναι συμβατό με τα υφιστάμενα σχολικά κτήρια, όπως και με την αισθητική της ενδιάμεσης πλατείας, η οποία πρόσφατα ανακατασκευάστηκε. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο, συνολικής επιφάνειας 810 τ.μ. κύριας χρήσης και 405 τ.μ. υπόγειο.

Στον πρώτο όροφο, πάνω από τους χώρους διοίκησης του ισογείου, διαμορφώθηκαν δύο κοινόχρηστοι χώροι εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Το κτήριο καλύπτει τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) που προβλέπει εκτεταμένο εμβαδόν ανοιγμάτων για το φυσικό φωτισμό του κάθε χώρου, περίπου εννέα τ.μ. ανά αίθουσα.

Να σημειωθεί ότι ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός έχει στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτηρίου. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό πραγματοποίησε το γραφείο «406 architects».

You might also like