Αύξηση προϋπολογισμού για τη Δράση 10.2.1 που αφορά κτηνοτρόφους

Μετά από συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, η Γενική Γραμματέας, Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε στις 18/10 την τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων δικαιούχων στο πλαίσιο της Δράσης 10.2.1. «Γενικοί πόροι στην κτηνοτροφία».

Σύμφωνα με την τροποποίηση, για τους 16 δικαιούχους (Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Ενώσεις Φυλών, Κτηνοτροφικούς Συλλόγους) ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 1.080.801,61 ευρώ. Συνεπώς, ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός για τους δικαιούχους αυτούς διαμορφώνεται σε 9,32 εκατ. ευρώ, από τα οποία δημόσια δαπάνη είναι 8,26 εκατ. ευρώ. Έτσι, το σύνολο της δημόσιας δαπάνης για όλη τη δράση μετά και την παρούσα τροποποίηση, φθάνει τα 17,5 εκατ. ευρώ.

Τα υλοποιούμενα έργα αφορούν στην παροχή υπηρεσιών σε 754 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, δυναμικότητας 88.330 αγροτικών ζώων αναπαραγωγής καθαρών φυλών  (προβάτων φυλής Αγρινίου, Χίου Καλλαρύτικης, Κατσικά, Ορεινό Ηπείρου, Φλώρινας-Πελαγονίας, Σερρών, Σαρακατσάνικης και Φριζάρτα, των αιγών φυλής Σκοπέλου, των αγελάδων φυλής Κατερίνης, Συκιάς Ελληνικής Κόκκινης και Ασπρόμαυρης, του Ελληνικού Βούβαλου, των ίππων φυλής Πίνδου και Σκύρου και του Εγχώριου Χοίρου).

You might also like