ΠΟΚΚ: Συμμετοχή και των κρεοπωλείων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Την Πέμπτη 3/11, αντιπροσωπεία του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) είχε συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτη, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά η ΠΟΚΚ, «η συνομιλία διεξήχθη σε άριστα οικείο κλίμα όπου αντηλλάγησαν απόψεις εκατέρωθεν, χωρίς όμως να επιτευχθεί λύση σε ότι έχει να κάνει με τη συμμετοχή των κρεοπωλείων στο “Καλάθι του Νοικοκυριού”.

Αυτό, επειδή το κρέας για να ενταχθεί μέσα στο “Καλάθι του Νοικοκυριού” απαιτείται Υπουργική Απόφαση, δηλαδή Νόμος, πράγμα το οποίο σημαίνει πως η τήρηση του εν λόγω Νόμου θα επιφέρει ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την πιθανότητα  να ανακύψουν πρόστιμα. Όλα αυτά όχι μόνο διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων μας και μας επιφορτίζει με άγχος, αλλά και καθιστούν ανέφικτη έως ακατόρθωτη την εφαρμογή του.

Για τους λόγους αυτούς ο παραδοσιακός κρεοπώλης θα εξακολουθήσει να κάνει αυτό που έκανε έως τώρα, δηλαδή να ενδιαφέρεται για τον φίλο καταναλωτή προσφέροντάς του άριστη και εκλεκτική ποιότητα ανάλογα με την  επιλογή του και σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητά του. Αυτό άλλωστε έχουμε κάνει πράξη σε όλες τις δύσκολες περιστάσεις του παρελθόντος όπως με τη νόσο των «τρελών αγελάδων», τη «γρίπη των πουλερικών», τον «αφρώδη πυρετό» στα αμνοερίφια ακόμα και την περίοδο της πανδημίας με την Covid-19. Δηλαδή στηρίξαμε τον Πρωτογενή τομέα επωμιζόμενοι το βάρος προς όφελος του καταναλωτή».

Και καταλήγει: «Επομένως, δε ζητάμε τίποτα εφόσον η όλη προσπάθεια για ένταξη του κλάδου μας στο καλάθι οδηγεί σε αδιέξοδο ένεκα της υπαγωγής της σε νόμο. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων που διαφημίζουν τα προϊόντα τους τυποποιημένα ή μη χωρίς να αναγράφουν προέλευση εμείς θα συνεχίσουμε να πληροφορούμε τον καταναλωτή για την ποιότητα και τη χώρα προέλευσης του προϊόντος που αγοράζει. Εμείς ούτε διακινδυνεύουμε την άριστη σχέση που έχουμε αναπτύξει με το φίλο καταναλωτή αλλά ήμασταν, είμαστε και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό που πραγματευόμαστε, δηλαδή το κρέας, χωρίς αστερίσκους και ασάφειες και με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την υγεία του».

You might also like