ΟΚΑΑ: «Η “MDF EXPO” 2022 ισχυρός δεσμός του καταναλωτικού κοινού με τους επαγγελματίες του κρέατος»

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) επιβεβαιώνοντας την τεράστια σημασία που δίνει στην ανάπτυξη της αγοράς κρέατος, συμμετείχε στην έκθεση «MDF EXPO» 2022, που πραγματοποιήθηκε 12-14 Νοεμβρίου 2022, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Η «MEAT & GRILL DAYS», αποτελεί την μοναδική κλαδική έκθεση που γίνεται στην Ελλάδα και αφορά το κρέας και τα προϊόντα του, τα μηχανήματα επεξεργασίας και το food Services. Ο OKAA είχε παρουσία με περίπτερο (Αίθουσα 2, περίπτερο E26) όπου παρουσιάστηκε η εφαρμογή «e-Λαχαναγορά», η πρώτη εφαρμογή για OnLine παραγγελίες επαγγελματιών σε χονδρεμπόρους αλλά και οι δυνατότητες της Κρεαταγοράς του ΟΚΑΑ στα Logistics προϊόντων κρέατος.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολο Αποστολάκο, «οι μεγάλες μάχες είναι στην καθημερινότητα. Και στον ΟΚΑΑ, μέρα την μέρα, μήνα τον μήνα, προσπαθούμε να κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στο χονδρεμπόριο και λιανεμπόριο, προς όφελος του καταναλωτή».

Η έκθεση αποτέλεσε αφορμή για την συνάντηση των επαγγελματιών του κλάδου μετά από 4 χρόνια αποχής, λόγω της πανδημίας, η οποία, όμως, αποτέλεσε και την απαρχή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σε αρκετούς τομείς του χονδρεμπορίου και λιανεμπορίου.

Από τη μεριά του ο ΟΚΑΑ, ανέπτυξε και έδωσε στη χρήση των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του, σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα παραγγελειοληψίας, που επιτρέπει την αδιάλειπτη λειτουργία του συνόλου των δομών του. Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, δίνει μεγάλη σημασία στην αγορά του κρέατος, τους επαγγελματίες του κλάδου, και την δυναμική που η αγορά αυτή συγκεντρώνει στο εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον. Και δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε, συνεχίζει ο κ. Αποστολάκος, «τον ισχυρό δεσμό του καταναλωτικού κοινού με τους επαγγελματίες του κρέατος, αφού το κρεοπωλείο αποτελεί το δεύτερο πιο επισκεπτόμενο σημείο λιανικής πώλησης, στην χώρα μας».

Η εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση και ενημέρωση αποτελεί το ζητούμενο των αγορών.

Και σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλει η Έκθεση «MDF EXPO» 2022, μέσω της οποίας ο ΟΚΑΑ, παρουσίασε όλες τις καινοτόμες δράσεις και υπηρεσίες που έχει αναπτύξει.

Οι διοργανωτές της Έκθεσης ευχαρίστησαν τον ΟΚΑΑ για την στήριξη που προσφέρει στον κλάδο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Απόστολο Αποστολάκο, να δεσμεύεται ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειές τους, αφού η καινοτομία σε ότι αφορά τα προϊόντα κρέατος, η εξειδίκευση και η ενημέρωση εμπόρων και καταναλωτών αποτελούν τα μέσα που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην αγορά του κρέατος.

You might also like