«MEAT AWARDS» 2022: Βράβευση των επιχειρήσεων που προάγουν την καινοτομία στον κλάδο του κρέατος

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των «Meat Awards» 2022 που διοργανώθηκε από την εταιρεία Boussias.

Για 1η φορά στην Ελλάδα, αναδείχθηκαν και επιβραβεύτηκαν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, οι πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και οι καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής και πώλησης κρέατος και των υποπροϊόντων του.

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες, καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα και υποπροϊόντα κρέατος, διαθέτουν εξοπλισμό και λύσεις επαγγελματικού κρεοπωλείου ή παρέχουν υπηρεσίες εστίασης, packaging και logistics προϊόντων κρέατος και τα τελευταία χρόνια επέδειξαν πρωτοποριακές-καινοτόμες πρακτικές.

Συνολικά, διακρίθηκαν 19 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: BizTEC, ELVIDA FOODS, G-LOGIC S.A., MOTONOMIKOS-KOYTIADELIVERY, NetPlanet – Andriopoulos Market, Siakos.gr Butcher Shops – RoiX Data Driven Performance Marketing Agency, Super Market Χαλκιαδάκης, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ, Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Κρεοπωλεία Διαμέλας, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ MEAT COMPANY, Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε., Σερέτης Ελευθέριος, ΣΥΝΕΡΓΙΑ Α.Ε., ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑ ΜΑΡΑΒΑ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ, ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ και ΧΟΙΡΟΦΑΡΜ ΦΑΡΜΑ ΜΑΡΑΒΑ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Επίσης, οι εταιρείες η οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το «Platinum Βραβείο» ήταν: η «Αμερικανική Γεωργική Σχολή» και τα «Κρεοπωλεία Διαμέλας».

 

Νικόλαος Σολωμάκος, πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γραμματέας Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας

 

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των «Grand Awards», όπου η εταιρεία «Φάρμα Μητσόπουλος» αναδείχθηκε «Brand of the Υear» και η «Siakos.gr Butcher Shops by RoiX Performance Marketing Agency» αναδείχθηκε «Company of the Year».

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias, Άννας Μαρίας Παπίρη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το κρέας και τα προϊόντα του στη χώρα μας αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά είδη διατροφής και έχει ανέβει σε υψηλή θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Σ’ αυτή την αγορά προσδίδει δύναμη η ισχυρή βιομηχανία ιδιαίτερα στην παραγωγή κρέατος πουλερικών αλλά και στα παρασκευάσματα με βάση το κρέας με δυνατά εμπορικά σήματα και εταιρείες leaders. Οι πληθωριστικές πιέσεις στον κλάδο και το ενεργειακό κόστος έχουν προκαλέσει σοβαρές διακυμάνσεις στην αγορά εξ’ αιτίας της αύξησης του τελικού προϊόντος. Στην λιανική όμως, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα Σούπερ-Μάρκετ και τα παραδοσιακά κρεοπωλεία συνέβαλαν στον εκσυγχρονισμό των κρεοπωλείων στην βελτιωμένη αισθητική του χώρου, στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμό τους, αλλά και του μείγματος προϊόντων».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γραμματέας Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας, Νικόλαος Σολωμάκος, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά του αναφέροντας: «Οι άνθρωποι και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλη την αλυσίδα του κρέατος και των προϊόντων του στην Ελλάδα, προσπαθούν διαρκώς να παρέχουν ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες στους καταναλωτές ακόμα και μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες. Αυτές τις προσπάθειες επιχείρησαν να βραβεύσουν τα «Meat Awards» 2022.

Στα «Meat Awards» 2022 δόθηκε η δυνατότητα σχεδόν σ’ όλες τις εταιρίες και τους επαγγελματίες της αγοράς του κρέατος στην Ελλάδα να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν την διάκρισή τους στον τομέα του δραστηριοποιούνται μέσα από μια μεγάλη γκάμα κατηγοριών βράβευσης. Έτσι μπόρεσαν να συμμετέχουν από εταιρείες και μικρότερους παραγωγούς μέχρι καταστήματα που θεωρούν ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές μπορεί να διακριθούν μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Όντως, είμαστε σε μια ιδιαίτερη περίοδο όπου κοινωνία και αγορά εξερχόμαστε από μια πανδημία που επηρέασε κάθε παράμετρο της καθημερινότητάς μας. Όμως, είναι και μια εποχή που επιταχύνει την μετάβαση σε ένα καινούργιο περιβάλλον για την αγορά του κρέατος στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διατροφική αξία του κρέατος είναι δεδομένη, αλλά το ποσοστό συμμετοχής του στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου θα επηρεαστεί. Οι μεταβολές στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά και ο σεβασμός στην υγεία και την ευζωία των ζώων είναι θέματα κρίσιμης σημασίας για την αλυσίδα παραγωγής του κρέατος σε όλους τους κρίκους της και πρέπει να αντιμετωπιστούν με την δέουσα προσοχή. Πρέπει να συμβαδίσουμε με την εποχή μας και να δείξουμε στους καταναλωτές ότι ακούμε τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες τους και προσαρμοζόμαστε. Οι καιροί ου μενετοί».

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε o πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Γιάννης Γιώτης, o οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Μέσω των βραβείων Meat Awards, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα, δίνεται η δυνατότητα να προβληθούν οι νέες τάσεις που παρατηρούνται σε αυτούς τους κλάδους και να βραβευθούν οι επιχειρήσεις που προσφέρουν πρωτοποριακές υπηρεσίες και υψηλής ποιότητας προϊόντα. Οι κλάδοι παραγωγής και πώλησης κρέατος αποτελούν αναπόσπαστο και συμπληρωματικό κομμάτι της Βιομηχανίας Τροφίμων. Στηρίζουν την εγχώρια οικονομία, προσφέρουν θέσεις εργασίας, παράγουν υπεύθυνα, καινοτομούν και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών. Η έρευνα και η καινοτομία βρίσκονται στην καρδιά της δράσης της Βιομηχανίας ειδών διατροφής και αποτελούν κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Βέβαια, οι καινοτομίες πρέπει να κινούνται παράλληλα με την ποιότητα και την ασφάλεια, που αποτελούν αξίες αδιαπραγμάτευτες για το σύνολο της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών και είναι πρωταρχικός στόχος και κοινή ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων στην Αγροδιατροφική αλυσίδα».

Στη συνέχεια της βραδιάς, χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Bασίλης Παπατσίρος, ο οποίος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να χαιρετίζω τη αποψινή διοργάνωση. Θέλω να συγχαρώ την εταιρεία Boussias για την πρωτοβουλία των βραβείων που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν υψηλής ποιότητας προϊόντα, υπηρεσίες, και καινοτόμες ιδέες. Τα ελληνικά τρόφιμα ζωικής προέλευσης είναι κορυφαίας ποιότητας και διάσημα παγκοσμίως. Συνδέονται με την ιστορία μας, την παράδοση μας, την ελληνική φιλοξενία και συνεπώς με τον δυναμικό κλάδο του τουρισμού. Τα ελληνικά τρόφιμα, η παραγωγή και η μεταποίηση τους χαρακτηρίζονται και από το μοναδικό ελληνικό φιλότιμο. Η διοργάνωση των σημερινών βραβείων συμβάλει σημαντικά στην εξωστρέφεια του κλάδου των τροφίμων. Η εξωστρέφεια στις διεθνείς αγορές απαιτεί τη σύνδεση της επιστημονικής κοινότητας και της καινοτομίας με την αγορά, τις δυνάμεις της αγοράς, και τη βιομηχανία. Θέλω να συγχαρώ τις εταιρείες που βραβεύθηκαν αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό και να ευχηθώ από καρδιάς οι ιδέες και τα προϊόντα τους να γνωρίσουν επιτυχία και αναγνώριση στη ελληνική και διεθνή αγορά».

Χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε επίσης ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), Ελευθέριος Γίτσας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με αργούς ρυθμούς και αθόρυβα, κόντρα στους πάντες κυριολεκτικά, μεταμορφώνουμε τον τομέα του κρέατος, που μέχρι πριν λίγο έμοιαζε με ανατολίτικο παζάρι, σε σύγχρονο της Δύσης, στα πλαίσια οργάνωσης των Δυτικοευρωπαϊκών χωρών, με μικρές προσαρμογές στα ελληνικά δεδομένα. Στόχος είναι το 2030 να έχει ολοκληρωθεί αυτήν η αλλαγή, ο τομέας του κρέατος να είναι βιώσιμος για τους επαγγελματίες του, για τον καταναλωτή και την εθνική οικονομία».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), Σάββας Κεσίδης, παρ’ ότι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή έστειλε το δικό του μήνυμα το οποίο ανέφερε: «Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών θέλω πρώτα από όλα, να σας ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα συνεργασία μας, και να ζητήσω συγνώμη γιατί δεν μπορώ να παρευρεθώ διά ζώσης στην απονομή. Η ΠΟΚΚ χαιρετίζει την πρωτοβουλία των βραβείων κρέατος («Meat Awards» 2022), μέσω των οποίων θα αναδειχθούν υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν το κρέας, αλλά και τα ίδια του τα προϊόντα τα οποία στην εποχή μας βάλλονται από διάφορες πλευρές. Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία παρακολουθούμε και μελετάμε συστηματικά τα προβλήματα του κλάδου των κρεοπωλών, εξασφαλίζουμε την επίλυσή τους και συμβάλλουμε στην καλύτερη εξέλιξη και επαγγελματική κατάρτιση των μελών μας».

Τέλος, το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα «Meat Awards» 2022, όπου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, Οικονομολόγος, και Διοικητικός Σύμβουλος Επαγγελματικών και Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, Γιώργος Οικονόμου, παρέλαβε εκ μέρους του ΣΕΒΕΚ, τιμητικό βραβείο για την προώθηση των παρασκευασμάτων και προϊόντων με βάση το κρέας και ο Αφυπηρετήσαν Καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεώργιος-Ιωάννης Νυχάς, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για το ερευνητικό του έργο.

Τα «Meat Awards» 2022 διεξήχθησαν υπό τις αιγίδες των: GCSLA (Greek Cold Storage & Logistics Association) και της ΠΕΤΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων).

Media Partners των Meat Awards 2022 ήταν οι: Meat Place Magazine, Dairy News, «MDF Expo», The Grill Magazine και το Supply Chain & Logistics Magazine.

Official Publications: Food Reporter & σελφ σέρβις

Στο site www.meatawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς.

You might also like