ΠΟΚΚ: “Εκτός” μοσχάρι και γαλοπούλα από το «Καλάθι του Νοικοκυριού»

 Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) τοποθετείται απέναντι στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικές με το εορταστικό «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Με απορία και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικές με το εορταστικό «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Αγανάκτηση, επειδή ακόμα μία φορά απαξιώνεται ένας κλάδος που αγόγγυστα συνεισφέρει  και που αν και όντας καταναλωτής, πλήττεται από το κόστος της ενέργειας και τις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών των προϊόντων. Σ’ όλες τις κρίσεις που άπτονται του κρέατος, όπως τη «Νόσο των Τρελών Αγελάδων», της «Γρίπης των Πουλερικών», της «Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων», ήμασταν αυτοί που όχι μόνο στηρίξαμε την παραγωγή, αλλά και κρατήσαμε τα προϊόντα στο τραπέζι του καταναλωτή, βάζοντας «πλάτη» στην εμπορία και διακίνηση του κρέατος, ανεξάρτητα του ποιος ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας.

Αγανάκτηση, επειδή πως μετά από όλα αυτά, αντί να επιδοτηθούμε με κάποιο τρόπο, βλέπουμε με λύπη μας ότι στοχευόμενα μετατοπίζεται η αγοραστική κίνηση στις πολυεθνικές και μεγάλες αλυσίδες τροφίμων, επιδιώκοντας την υποβάθμιση και τον παραγκωνισμό του επαγγελματία Κρεοπώλη.

Απορία, ένεκα του ότι ενώ ήδη υπάρχουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» κρέατα χαμηλότερης αξίας, όπως το κοτόπουλο και το χοιρινό, μολαταύτα σκόπιμα προστίθενται το μοσχάρι, που θεωρείται ποιοτικά ανώτερο και η γαλοπούλα που παραδοσιακά θεωρείται εορταστικό έδεσμα.

Απορία, γιατί ενώ ονοματίζονται τα προϊόντα, δεν γίνεται λόγος για την ποιοτική κατάταξη και την προέλευση την οποία πρώτιστα οφείλει να γνωρίζει ο καταναλωτής.

Η ΠΟΚΚ γνωστοποιεί προς όλες τις πλευρές, ότι οι Κρεοπώλες-Μέλη της, θα κάνουν γι’ ακόμα μία φορά το καθήκον τους -όχι μόνο κατά την εορταστική περίοδο- και θα συγκρατήσουν τις τιμές σε χαμηλό πλαίσιο -ανάλογα με τις δυνατότητές τους- διαθέτοντας πάντα προϊόντα άριστης ποιότητας και ευαρεστώντας το πελατειακό τους κοινό με γευστικές προτάσεις, μέσω της υπεροχής που διαθέτουν στην πώληση Ποιοτικού κρέατος».

You might also like