ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΑΣ: Στην Βουλγαρία τον Απρίλιο η Παγκόσμια Ημέρα Πτηνών

Η πρώτη φάση της Εθνικής Ολυμπιάδας στην Ορνιθολογία θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Πτηνών, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Βουλγαρική Εταιρεία για την Προστασία των Πτηνών (BSPB), ο διοργανωτής της εκδήλωσης. Στόχος της Ολυμπιάδας είναι να τονώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τον κόσμο των πτηνών και να ευαισθητοποιήσει για την ευθύνη για τη διατήρησή τους.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μπορεί να εγγραφεί για να λάβει μέρος έως τις 31 Μαρτίου στην πλατφόρμα Kyoso, όπου θα μπορούσε να κάνει ένα προπαρασκευαστικό τεστ για να ελέγξει τις γνώσεις του για τα πτηνά και να πάρει μια σαφή ιδέα για το αντιπροσωπεύει η Ολυμπιάδα.

Διοργανώνεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων LIFE “Pelican way of LIFE”, “Conservation of the Red-breasted Goose along the Global Flyway” και “LIFE for Eagle’s Habitats”. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η Ολυμπιάδα θα αποτελείται από δύο φάσεις:

Στον πρώτο γύρο που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την 1η Απριλίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν 60 λεπτά για ν’ απαντήσουν σ’ ένα κουίζ μεταξύ 10 π.μ. και 6 μ.μ.

Στον δεύτερο γύρο θα προκριθούν οι είκοσι με τα καλύτερα αποτελέσματα, που θα έχουν και την ευκαιρία να διαγωνιστούν για τα βραβεία, υποστηρίζοντας το ενδιαφέρον τους για την Ορνιθολολογία, σύμφωνα με την BSPB.

You might also like