FORK & GOOD: «Καλλιεργώντας» χοιρινό κρέας στο εργαστήριο

Η Fork & Good, αποτελεί μία από τις πολλές startup που, με γνώμονα την τεχνολογική εξέλιξη και τις αυξανόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, εστιάζει στον χώρο του alt-meat, δηλαδή υποκατάστατου του κρέατος, φτιάχνοντας κρέας μέσα σε εργαστήριο.

Η εταιρεία, με σύνολο 18 άτομα προσωπικό, έχει καταφέρει, όπως αναφέρει η Washington Post, να κατασκευάσει μια μορφή κρέατος, το οποίο «καλλιεργείται» στο εργαστήριο και το οποίο, ωστόσο διατηρεί την τρυφερή υφή του, χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβήσει η διαδικασία σφαγής.

Παράλληλα, οι άνθρωποι πίσω από το φιλόδοξο εγχείρημα υποστηρίζουν πως η διαδικασία αυτή, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους κτηνοτροφίας, δεν συμβάλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Σημειώνεται πως το 2019, η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει με επιτυχία ένα εργαστηριακό πρωτότυπο χοιρινού κιμά. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή, η νέα εγκατάσταση της εταιρείας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και αποτελεί, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το πρώτο ειδικά κατασκευασμένο εργαστήριο χοιρινού κρέατος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

You might also like