Ταμείο ανάκαμψης: Σημαντικά κονδύλια 26 εκατ. ευρώ σε 4 νέα projects με επιδότηση που αγγίζει το 50%

Τέσσερα από τα 12 Projects του αγροδιατροφικού τομέα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, με συνολική χρηματοδότηση 67 εκατ. ευρώ και τις οποίες ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανήκουν στο χώρο παραγωγής και τυποποίησης κρέατος.

Ειδικότερα, στο υποέργο “Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων” της δράσης “Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα” εντάχθηκαν οι ακόλουθες επενδύσεις:

  • Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου: Η εταιρεία επενδύει στην καθετοποίηση της παραγωγικής της διαδικασίας, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται σε €12,19 εκατ. εκ των οποίων τα €5,474 εκατ. θα καλυφθούν με δημόσια δαπάνη (ποσοστό 45%). Το μεγαλύτερο μέρος της εγκεκριμένης δαπάνης (€6,49 εκατ.) αφορά την αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλισμού εργαστηρίων στο βαθμό που εξυπηρετεί τη λειτουργία της μονάδας), ενώ €3,941 εκατ. είναι η εγκεκριμένη δαπάνη για την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των ακινήτων.
  • Άλφα Quality Foods: Η εταιρεία επενδύει στην ίδρυση μονάδας παραγωγής προψημένων και παναρισμένων προϊόντων κοτόπουλου στην Εύβοια, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται στα €7,173 εκατ., εκ των οποίων τα €3,587 εκατ. θα καλυφθούν με δημόσια δαπάνη (50%). Το μεγαλύτερο μέρος της εγκεκριμένης δαπάνης (€4,6 εκατ.) αφορά την αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού, ενώ για την κατασκευή και των εκσυγχρονισμό των ακινήτων εγκρίθηκε δαπάνη €1,93 εκατ.
  • Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων & Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας: Η επένδυση ύψους €3,882 εκατ. (εκ των οποίων €1,748 εκατ. είναι δημόσια δαπάνη) αφορά την ίδρυση μονάδας παραγωγής σύνθετων ζωοτροφών. Τα €2,1 εκατ. είναι εγκεκριμένη δαπάνη για την αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση του εξοπλισμού.
  • Αφοί Κουτσιώφτη (Φάρμες Ωμέγα): Η εταιρεία επενδύει στην ίδρυση μονάδας κοπής, τυποποίησης κρέατος και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων στην Βέροια, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται στα €3,252 εκατ., εκ των οποίων τα €1,77 εκατ. θα καλυφθούν με δημόσια δαπάνη (ποσοστό 55%). Το μεγαλύτερο μέρος της εγκεκριμένης δαπάνης αφορά την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των ακινήτων (€1,31 εκατ.), ενώ €887,74 χιλ. εγκρίθηκαν για την αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού.

 

You might also like