Κι άλλο «λουκέτο» εταιρείας καλλιεργημένου κρέατος – Προβληματισμός για την πορεία του κλάδου

Kι άλλα δυσάρεστα νέα για τον κόσμο του καλλιεργούμενου κρέατος έρχονται να αναταράξουν εκ νέου τη βιομηχανία, αφού η νεοσύστατη εταιρεία καλλιέργειας κρέατος New Age Eats ανακοίνωσε πρόσφατα το επικείμενο κλείσιμό της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της στο μέσο AFN, η New Age Eats απέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών στην πιλοτική της εγκατάσταση στην Alameda της Καλιφόρνια, προκειμένου να παρουσιάσει τα προϊόντα της στην αγορά.

Αν και η εταιρεία συγκέντρωσε 32 εκατομμύρια δολάρια στον πρώτο επενδυτικό γύρο το 2021 με επικεφαλής την κορεατική εταιρεία Hanwha Solutions, αποκάλυψε ότι είχε εγκαταλείψει τη μίσθωση στην «90% ολοκληρωμένη» πιλοτική μονάδα παραγωγής όπου καλλιεργούσε χοιρινό, στις αρχές Ιανουαρίου. Από τότε αναζητά αγοραστή για την επιχείρηση, την οποία ίδρυσε το 2018, αναφέρει το Ag Fund News.

Τελικά, η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα, μιας και ενώ υπήρξε ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία.

Τελευταία φαίνεται πως η πραγματικότητα δεν ευνοεί ιδιαίτερα τις εταιρείες καλλιεργούμενου κρέατος. Έχουμε γράψει και παλαιότερα πως η Beyond Meat, που δραστηριοποιείται στις εναλλακτικές κρέατος κυρίως από φυτά, αντιμετώπισε ισχυρή πτώση μετοχών και εσόδων. Δεν είναι σίγουρο εάν αυτό σηματοδοτεί ή όχι μια γενικότερη κατάρρευση, μιας και πολλές ομότιμές της ακολουθούν εξίσου καθοδική πορεία. Ωστόσο, η Impossible Foods σε δηλώσεις της σημειώνει πως η ίδια έχει ικανοποιητικά έσοδα, γεγονός που προκαλεί μια κάποια αισιοδοξία για την πορεία του κλάδου. Αλλά σίγουρα, πρέπει να περάσει κι άλλος χρόνος μέχρι το καλλιεργημένο κρέας πραγματικά να απογειωθεί.

 

You might also like