Σύμφωνα με τη Eurostat, οι αυξήσεις στο κρέας στη χώρα μας άγγιξαν το 20% σε σχέση με
πέρυσι την ώρα που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 15,5%. Μόνο η Πορτογαλία
ανταγωνίζεται την Ελλάδα στις αυξήσεις.
Ειδικότερα, το μοσχάρι στην Ελλάδα ακρίβυνε κατά 21% από πέρυσι το Φεβρουάριο όταν
στην Ευρωζώνη η μέση αύξηση ήταν 12,9%. Το αρνί και το κατσίκι αυξήθηκαν κατά 23,1%
όταν στην Ευρωζώνη οι τιμές ανέβηκαν 12,8%. Το ίδιο ισχύει και με το χοιρινό που
αυξήθηκε 20,8% στην Ελλάδα και 15,4% στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας το 41,3% των
πολιτών μπορεί να καταναλώνει κρέας μία φορά την εβδομάδα . Με βάση τον οικογενειακό
τους προϋπολογισμό, ψάρι μία φορά την εβδομάδα καταναλώνει το 52,3%. Το ίδιο
φαίνεται να συμβαίνει και για τα πουλερικά, αφού μόλις μία φορά καταναλώνεται από το
55,9%.