Στα ύψη οι τιμές στο κρέας – «Πρωτιά» ακρίβειας για την Ελλάδα

Δυσβάσταχτες είναι πλέον οι τιμές στα τρόφιμα για τα ελληνικά νοικοκυριά με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αναγκάζονται να περιορίζουν σημαντικά την κατανάλωση.

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι αυξήσεις στο κρέας στη χώρα μας άγγιξαν το 20% σε σχέση με
πέρυσι την ώρα που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 15,5%. Μόνο η Πορτογαλία
ανταγωνίζεται την Ελλάδα στις αυξήσεις.

Ειδικότερα, το μοσχάρι στην Ελλάδα ακρίβυνε κατά 21% από πέρυσι το Φεβρουάριο όταν
στην Ευρωζώνη η μέση αύξηση ήταν 12,9%. Το αρνί και το κατσίκι αυξήθηκαν κατά 23,1%
όταν στην Ευρωζώνη οι τιμές ανέβηκαν 12,8%. Το ίδιο ισχύει και με το χοιρινό που
αυξήθηκε 20,8% στην Ελλάδα και 15,4% στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας το 41,3% των
πολιτών μπορεί να καταναλώνει κρέας μία φορά την εβδομάδα . Με βάση τον οικογενειακό
τους προϋπολογισμό, ψάρι μία φορά την εβδομάδα καταναλώνει το 52,3%. Το ίδιο
φαίνεται να συμβαίνει και για τα πουλερικά, αφού μόλις μία φορά καταναλώνεται από το
55,9%.

You might also like