Η Rational είναι εργοστάσιο της χρονιάς για το 2022

Στις 22 Μαρτίου, ο Peter Wiedemann, Chief Operational Officer, παρέλαβε το βραβείο για το «Εργοστάσιο της Χρονιάς 2022» σε συνέδριο στο Μόναχο. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένους ειδικούς από τη βιομηχανία και την επιστήμη, έλαβε την απόφασή της με βάση το γεγονός ότι η μονάδα παραγωγής στο Landsberg αντιμετώπισε επιτυχώς διάφορες προκλήσεις, όπως μια ανθεκτική εφοδιαστική αλυσίδα, περισσότερη βιωσιμότητα και πρόσληψη ειδικευμένων εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια, η Rational βραβεύεται τακτικά σε έναν από τους πιο διάσημους βιομηχανικούς διαγωνισμούς της Ευρώπης. Φέτος, ήταν ο γενικός νικητής.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, οι καλύτερες εταιρείες διαγωνίζονται για να δείξουν σε ποιο σημείο βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τις υπόλοιπες. Στη Rational, η κριτική επιτροπή εντόπισε το μυστικό της επιτυχίας στη συνεχή ανάπτυξή μας, τις μακροχρόνιες σχέσεις με τους προμηθευτές και την ανεξάρτητη εργασία κάθε εργαζομένου ως μέρος της αρχής U.i.U. «Απλώς προσπαθούμε να έχουμε μια πιο συναισθηματική αντίληψη για τα πάντα», συνοψίζει ο Wiedemann για τη συνταγή της επιτυχίας. Για παράδειγμα, η εταιρεία επιβραβεύει αρχικά κάθε πρόταση για τη Διαδικασία Συνεχούς Βελτίωσης (CIP) με 10 ευρώ και στο τέλος της χρονιάς βραβεύονται οι καλύτερες προτάσεις, οι οποίες επιβραβεύονται με σημαντικά χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με τον Δρ. Wiedemann: «Εναπόκειται στις ομάδες να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με τα χρήματα. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στην οικοδόμηση της ομάδας και στα κίνητρά τους».

Το βραβείο δόθηκε, επίσης, για την αρχή της επιχειρηματικότητας εντός της εταιρείας (U.i.U.), η οποία ξεκινά με την εκπαίδευση. Πριν από δύο χρόνια, αυτό οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην ίδρυση ενός μικρού group που δημιούργησε το δικό του προϊόν και το διέθεσε ως η εταιρεία του. Το charcoal grill είναι πλέον πολύ δημοφιλές στην εταιρεία. Το U.i.U. έχει τη συνολική ευθύνη για την περιοχή του, είτε πρόκειται για προμηθευτή είτε για την κατασκευή συστήματος μαγειρέματος. Σύμφωνα με τον Δρ. Wiedemann: «Ένας υπάλληλος παράγει μόνος του ένα σύστημα μαγειρέματος και υπογράφει το όνομά του στο σύστημα μαγειρέματος».

Τη δεύτερη μέρα, οι συμμετέχοντες του συνεδρίου μπόρεσαν να δουν μόνοι τους τις εγκαταστάσεις παραγωγής του νικητή. Κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στο εργοστάσιο που διήρκησε αρκετές ώρες, η ομάδα της RATIONAL εξήγησε τις λεπτομέρειες που ευθύνονται για την επιτυχία του παγκόσμιου ηγέτη της αγοράς.

Η εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Kearny διοργανώνει τον διαγωνισμό μαζί με την SV Events. Οι νικητές επιλέχθηκαν σε δύο στάδια. Στο πρώτο βήμα, οι συμμετέχουσες εταιρείες έπρεπε να συμπληρώσουν ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο για όλες τις πτυχές της αλυσίδας αξίας.

Με βάση αυτά τα βασικά στοιχεία, εντοπίστηκε μια κορυφαία ομάδα, την οποία επισκέφθηκε, στη συνέχεια, μια ομάδα ελέγχου.

You might also like