Βρετανία: Νέο σκάνδαλο στη βιομηχανία κρέατος

Για απάτη σε βάρος των καταναλωτών και της υγείας τους, κατηγορείται μεταποιητής της βιομηχανίας κρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.

Με το θέμα ασχολείται η Εθνική Μονάδα Εγκλήματος Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου (NFCU), ο αναπληρωτής επικεφαλής της οποίας δήλωσε: “Η υπηρεσία μας

διερευνά πώς ένας λιανοπωλητής του Ηνωμένου Βασιλείου προμήθευε προσυσκευασμένα κρέατα σε φέτες και ντελικατέσεν με ετικέτα ‘βρετανικά’, όταν στην πραγματικότητα προέρχονται από τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη. Ο λιανοπωλητής ειδοποιήθηκε την ίδια μέρα ότι λάβαμε μέτρα κατά της επιχείρησης τροφίμων που ήταν ύποπτη για την απάτη και αφαιρέσαμε αμέσως όλα τα προϊόντα από τα ράφια τους. Ο έμπορος λιανικής συνεχίζει να εργάζεται στενά και σε συνεργασία με την έρευνα της NFCU για να προχωρήσει η υπόθεση εναντίον του προμηθευτή. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας των τροφίμων αλλά πρόκειται για απάτη και άπτεται της Δικαιοσύνης. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν την παράβαση που έγινε στα τρόφιμα και ενεργούμε επειγόντως για να προστατεύσουμε τον καταναλωτή”, ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεταποιητής δεν πληρούσε τους βασικούς κανόνες υγιεινής που έθεταν σε σοβαρό κίνδυνο τους καταναλωτές. Το κρέας ξεπαγώθηκε στο δάπεδο του εργοστασίου, το σάπιο κρέας αναμείχθηκε με φρέσκο κρέας και τα μουχλιασμένα ζαμπόν πλύθηκαν. Σε τακτικούς ελέγχους, μάλιστα, τους οποίους έκαναν υπηρεσίες όπως η FSA, οι υπάλληλοι της εταιρείας έκρυβαν γρήγορα το κρέας σε φορτηγά για να εξασφαλίσουν ότι οι επιθεωρητές δεν θα το έβλεπαν ποτέ.

Το κρέας από τον συγκεκριμένο παρασκευαστή έφτασε σε προϊόντα που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής και σούπερ μάρκετ όπως:

  • Tesco
  • Co-Op
  • Asda
  • Marks & Spencer
  • Morrisons

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ερωτήματα αλλά και ανησυχία σε αρμόδιους φορείς και καταναλωτές, σχετικά με το εάν τέτοια περιστατικά μπορούν να συμβούν ξανά.

You might also like