Εργαστηριακό κρέας: Μπορεί να ρυπάνει το περιβάλλον έως και 25% παραπάνω από το συμβατικό 

Από 4% έως 25% υψηλότερη είναι η προοπτική υπερθέρμανσης του πλανήτη σε περίπτωση που το συνθετικό βόειο κρέας επικρατήσει του συμβατικού, όπως αποκαλύπτουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια.

Δηλαδή τα συμπεράσματα της μελέτης ανατρέπουν τη θεωρία που υποστηρίζουν πολλοί ότι η παραγωγή συνθετικού κρέατος είναι μία εναλλακτική, πιο βιώσιμη περιβαλλοντικά λύση έναντι της συμβατικής παραγωγής.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τροποποιημένο θρεπτικό υπόστρωμα που είναι απαραίτητο για την σύνθεση του κρέατος μέσα από την εργαστηριακή καλλιέργεια μυϊκών και λιπωδών κυττάρων, οδηγεί σε μεγαλύτερο δυναμικό υπερθέρμανσης (καταμετρημένο σε κιλά ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα) του πλανήτη από το συμβατικό βόειο κρέας.

You might also like