Στις 14-16 Ιουλίου η 4η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου

Στην καρδιά του καλοκαιριού, από την Παρασκευή 14 ως την Κυριακή 16 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί φέτος η 4η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας, στο χωριό Πιτυός Χίου. Μετά τις πετυχημένες γιορτές των προηγούμενων ετών, όπου η γιορτή μας, έγινε πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών, όχι μόνο από την Χίο, αλλά από όλη την Ελλάδα και ακόμη και από το εξωτερικό, προετοιμάζουμε το φετινό μας αντάμωμα, για παλιούς και νέους επισκέπτες.

Με ανανεωτική διάθεση και εμπλουτισμένο ύφος το καθιερωμένο τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ διευρύνει από φέτος τους ορίζοντες του, απλώνοντας τις θεματικές του στο σύνολο των δραστηριοτήτων των ορεινών νησιωτικών περιοχών, έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς την πλούσια κτηνοτροφική παράδοση και παραγωγή της Χίου. Στόχος μας, ως διοργανώτρια ΚοινΣΕπ «Πιτυός Προορισμός» είναι να μυήσουμε τους επισκέπτες της Γιορτής  στα κρυμμένα μυστικά του βουνού, τους μύθους και τις δοξασίες του, την παραγωγική του συνεισφορά αλλά και τις σύγχρονες τάσεις αξιοποίησης του σε όλο τον κόσμο.

Για το σκοπό αυτό εμπλουτίζουμε τη θεματολογία  της Γιορτής, αναδεικνύοντας τον εκθεσιακό – πολιτιστικό ρόλο του, με συμμετοχές και επιρροές και εκτός Χίου. Συνδιοργανωτές και συνοδοιπόροι ο Σύλλογος Ποιμένων Χίου «Ο Άγιος Μάμας» και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς «Ο Μάκελος».

Τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιοποιηθεί το αναλυτικό του πρόγραμμα, οι δράσεις του και οι συμμετοχές του. Θα περιλαμβάνει, πέρα από την πλούσια έκθεση κτηνοτροφικών προϊόντων και προϊόντων της φύσης και παραδοσιακών αντικειμένων, μουσικές εκδηλώσεις, παράσταση καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, έκθεση φωτογραφίας, αφήγηση παραμυθιών, γευσιγνωσία, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, που θα μας φέρουν πιο κοντά στη φύση και τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής, θα μας διασκεδάσουν και θα μας ψυχαγωγήσουν, κάνοντας τη γιορτή μας και φέτος αγαπημένο προορισμό!

Για κατάθεση ενδιαφέροντος συμμετοχής ως εκθέτες ή στο καλλιτεχνικό μέρος της Γιορτής επικοινωνήστε στα τηλ. 6949611042 (Γεώργιος Χλωρός) και 6982382667 (Καλλιόπη Λιαδή).

You might also like