Βουδούρης – Κώνστας: Σε αναπτυξιακή τροχιά παρά τις δυσμενείς συνθήκες

Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα επενδυτικό πλάνο

Σε φάση ανάπτυξης βρίσκεται η εταιρεία επεξεργασίας, διανομής, εμπορίας και αποθήκευσης κρεάτων, Βουδούρης – Κώνστας. Φέτος διατηρείται η ανάπτυξη του τζίρου και της κερδοφορίας της εταιρείας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε το 2022. Κάτι που οφείλεται στην αύξηση του όγκου πωλήσεων, παρά το δυσμενές διεθνές κλίμα καθώς:

  • οι τιμές ενέργειας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα
  • ο πληθωρισμός επιμένει
  • οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα να έχουν καμφθεί μεν, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται, έστω σε μικρότερο βαθμό

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην επεξεργασία κρέατος σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 11.000 τ.μ. στο Μοσχάτο. Διαθέτει εξοπλισμό που περιλαμβάνει:

  • 30 ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης και 10 θαλάμους κατάψυξης σε 3.000 τ.μ.
  • τούνελ κατάψυξης τελευταίας τεχνολογίας σε 3.000 τ.μ.
  • ξεχωριστές γραμμές παραγωγής μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος
  • κάθετη μονάδα συσκευασίας σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα (δισκάκι)
  • συσκευασία τεμαχίων μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος σε vacuum (κενό αέρος)
  • τμήματα τυποποίησης, αποθήκευσης, logistics, κατάψυξης και πώλησης
  • τμήμα κτηνιάτρων και τεχνολόγων τροφίμων Στις εγκαταστάσεις, εκτός από τη διανομή, η εταιρεία επεξεργάζεται (τεμαχισμός, αποστέωση, συσκευασία) τα εξής:
  • μοσχαρίσιο κρέας
  • χοιρινό κρέας
  • αμνοερίφια (ολόκληρα ή τεμαχισμένα)
  • νωπό κοτόπουλο και γαλοπούλα
  • premium κρέατα και κοπές, όπως black angus, kobe beef, premium μοσχάρια Ιταλίας chianina

Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα επενδυτικό πλάνο που ενισχύθηκε από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €1,4 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας τυποποιητηρίου κρέατος, με ταυτόχρονη επέκταση των ψυκτικών εγκαταστάσεων και προσθήκη νέων.

 

You might also like