Φάρμα Μητσόπουλος: Ανάπτυξη 15% στο 8μηνο
Ο τζίρος της εταιρείας άγγιξε τα €50 εκατ. ευρώ
Με ρυθμούς της τάξης του 15% έτρεχε στο οκτάμηνο η Φάρμα Μητσόπουλος, με την κερδοφορία να είναι βελτιωμένη συγκριτικά με το 2022, χρήση κατά την οποία ο τζίρος της εταιρείας άγγιξε τα €50 εκατ., ενώ το σύνολο των δραστηριοτήτων της οικογένειας Μητσόπουλου έφτασε τα €68 εκατ.
Ανάπτυξη εξαγωγών
Η εταιρεία στοχεύει σε διεθνείς αγορές και σε νέες συνεργασίες, αναπτύσσοντας το δίκτυο των συνεργατών, το οποίο για την ώρα επεκτείνεται σε 20 χώρες. Ο κ. Μητσόπουλος εξηγεί ότι η δυναμική της εταιρείας στο retail κανάλι αποδεικνύεται και από τη στρατηγική απόφαση μεγάλων διεθνών retailers να εμπιστευτούν την Φάρμα Μητσόπουλος για να εξάγουν ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα κρέατος σε 17 χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, όπως σε: Κύπρο, Ιρλανδία, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρουμανία, Φιλανδία , Σλοβακία, Σλοβενία, Κροατία, Ισπανία, Τσεχία, Λιθουανία, Λετονία, Σερβία, Μεγάλη Βρετανία
Οι κύριες αγορές για τα προϊόντα HoReCa είναι: το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με best-selling κωδικούς Γύρο, Σουβλάκια, Κεμπάπ, Μπιφτέκια, Λουκάνικα και πιστοποιημένα κατά HALAL προϊόντα.
Στόχος της εταιρείας είναι η διείσδυση σε αγορές της Ασίας και στην Σαουδική Αραβία, που θα ενισχυθεί με το λανσάρισμα νέων προϊόντων, τόσο για την ελληνική, αλλά και τη διεθνή αγορά.
Αρχές του έτους η εταιρεία παρουσίασε τη νέα σειρά “Ψημένα”, η οποία περιέχει επιλογές από όλες τις κατηγορίες κρέατος, όπως χοιρινό, κοτόπουλο και μοσχάρι. H νέα σειρά θα παράγεται σε μία νέα σύγχρονη μονάδα που θα αναπτυχθεί σε πάνω από 2.500 τ.μ., θα υποστηρίξει την παραγωγή νέων κατηγοριών προϊόντων και θα εξοπλιστεί με γραμμές παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας. ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Υπενθυμίζεται ότι το 2022 ολοκληρώθηκε μεγάλη επέκταση στο εργοστάσιο στην Κόρινθο και εντάχθηκαν 20 ρομποτικά συστήματα έψησης γύρου. Επίσης, δημιουργήθηκε και ένα νέο logistics center, πλησίον των υπαρχουσών εγκαταστάσεων της Φάρμα Μητσόπουλος, χωρητικότητας 2.000 παλετοθέσεων.
Για φέτος έχει εγκριθεί επενδυτικό πρόγραμμα €7,07 εκατ. για την “Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων”, με το οποίο θα ολοκληρωθεί το logistics center των 4.000 παλετοθέσεων αλλά και η επέκταση της γραμμής προ-ψημένων προϊόντων, δυναμικότητας άνω του 1 τόνου ανά ώρα.
Από τον Φεβρουάριο η εταιρεία αποφάσισε ομόφωνα τη χορήγηση δάνειου €116.500 με συνδεδεμένο μέρος την ενεργειακή κοινότητα περιορισμένης ευθύνης Corinthian Green Power. Σκοπός είναι να διευκολυνθεί η πρόοδος κατασκευής του φωτοβολταϊκου πάρκου, που θα επιφέρει ανακούφιση στην εταιρεία για την κάλυψη των διαρκώς αυξημένων ενεργειακών αναγκών. Σημειώνεται ότι η σχέση της εταιρείας με την ανωτέρω ενεργειακή κοινότητα ως συνδεδεμένα μέρη έγκειται στο ότι μετέχουν πρόσωπα της ίδιας οικογένειας (μέτοχοι και εταίροι αντιστοίχως), αλλά και η εταιρεία. Η ενεργειακή κοινότητα, η οποία έχει ως αντικείμενο την παραγωγή, αυτοπαραγωγή, εικονική παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, συμψηφισμό για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών των μελών της, αναλαμβάνει την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου