Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου: Ημερίδα για την Υγιεινή και Ασφάλεια στο σύγχρονο κρεοπωλείο

Όλες οι εξελίξεις σχετικά με τη νομοθεσία για τη λειτουργία του κρεοπωλείου

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης.

Θέμα της ημερίδας ήταν η «Υγιεινή και Ασφάλεια στο σύγχρονο κρεοπωλείο» και περιέλαβε όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη νομοθεσία που πρέπει να διέπει τη λειτουργία του κρεοπωλείου στις μέρες μας, ώστε ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης  η κα Ειρήνη Ελληνάκη, Κτηνίατρος, αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας   Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας  Κρήτης παρουσίασε τον Οδηγό Υγιεινής για τα κρεοπωλεία και αναφέρθηκε στις απαιτήσεις για τα παρασκευαστήρια  των κρεοπωλείων σύμφωνα με την ΥΑ 464/92592 (ΦΕΚ Β΄2111/01-08-2014). Στη συνέχεια ο κ.  Γιώργος Αντωναράκης, Τεχνολόγος τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας  Διεύθυνσης  Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης ανέλυσε τις νομοθετικές απαιτήσεις για τα παρασκευάσματα κρέατος και  την επισήμανση.

«Θέλοντας να συμβαδίσουμε με την εποχή, εγκαινιάζουμε μια σειρά σεμιναρίων για τα μέλη μας ώστε να ενημερωθούν από τους καθ’ ύλην  αρμόδιους για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του σύγχρονου κρεοπωλείου. Τα παρασκευάσματα κρέατος είναι ένα θέμα που παραμένει επίκαιρο, καθώς απαιτούνται παρεμβάσεις από την Πολιτεία που θα μας επιτρέψουν να λειτουργήσουμε παρασκευαστήρια εντός του κρεοπωλείου, παρέχοντας περισσότερες διατροφικές προτάσεις στους πελάτες μας» τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου κ. Λευτέρης Ντουράκης  και υπογράμμισε ότι «το επάγγελμα του κρεοπώλη έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, χάρις στις νομοθετικές παρεμβάσεις του κράτους, αλλά και στο μεράκι των ανθρώπων του κλάδου που αναβαθμίζουν τα καταστήματά τους και φροντίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια των προϊόντων που προσφέρουν στους πελάτες τους.»

Στην ημερίδα συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό η Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας  Κρήτης  κα Σοφία Λαμπρινίδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου κ.  Χαράλαμπος Λεκάκης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τομέα Κρέατος και Κτηνοτροφίας  (ΕΔΟΤΟΚΚ) κ. Γιάννης Φασουλάς.

You might also like