Αυγενάκης: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου της Ινδίας στην ΕΕ

Παρουσία του ΥπΑΑΤ, η απονομή των πιστοποιητικών εκπαίδευσης, σε Ινδούς κτηνοτρόφους στη Λάρισα.

Τη βούληση της Ελλάδας να αποτελέσει πύλη των ινδικών προϊόντων στην Ευρώπη, επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την απονομή των πιστοποιητικών εκπαίδευσης σε Ινδούς σπουδαστές, που εκπαιδεύθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλές πρακτικές για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος σε ινδικά αγροκτήματα».

 

Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου της Ινδίας στην ΕΕ

 

Πρόκειται για τον 7ο κύκλο αποφοίτων, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης, το οποίο πραγματοποιείται στο Joist Innovation Park της Λάρισας, με τη συνεργασία του ινδικού φορέα Narwal Dairy Farm και τη στήριξη του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου και της Sallas International Group.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Ινδός Πρέσβης, Roundendra Dandon, ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χαράλαμπος Μπιλλίνης, η διοίκηση της Joist και ο ΓΓ του ελληνο-ινδικού επιμελητηρίου, Δημήτρης Μελάς.

 

Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου της Ινδίας στην ΕΕ

 

Η Ελλάδα χώρα υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος

Ο ΥπΑΑΤ τόνισε ότι «Θέλουμε η Ελλάδα να αποτελέσει εμπορικό κόμβο μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης για τις ινδικές αγροτικές εξαγωγές, μια πύλη εισόδου της Ινδίας στην ευρωπαϊκή αγορά. Η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, γεγονός που την καθιστά έναν αξιόπιστο εταίρο για την Ινδία».

Όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «η Ελλάδα αποτελεί χώρα υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος, ιδίως μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, γεγονός που προσελκύει Ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας. Η Ινδία αποτελεί –πλέον- την πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, που σε συνδυασμό με τον υψηλό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης, κατατάσσεται ως ένας εκ των ταχέως αναπτυσσόμενους οικονομικούς γίγαντες του πλανήτη. Το ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει, ιδίως στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας, καθώς και η τεράστια ζήτηση της αγοράς για προϊόντα και υπηρεσίες, την καθιστούν τον ιδανικό εταίρο για διεθνείς συνεργασίες».

 

Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου της Ινδίας στην ΕΕ

 

Καταλήγοντας, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «Ελλάδα και Ινδία είναι δύο χώρες με κοινό χαρακτηριστικό την μακρά ιστορία. Μπορούμε να αποκτήσουμε κι ένα ακόμα: Την καλή συνεργασία στον αγροδιατροφικό χώρο. Αποτελούμε άλλωστε χώρες, που ο αγροδιατροφικός τομέας έχει ισχυρό αποτύπωμα στις κοινωνίες μας. Επενδύουμε λοιπόν στις καλές σχέσεις, ευελπιστώντας στο αμοιβαίο όφελος».

Ενδεχόμενο για Τεχνολογικό Πάρκο στη Λάρισα

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός ο ΥπΑΑΤ είχε επισκεφθεί την Ινδία, σε συνέχεια της επίσκεψης του Ινδού Πρωθυπουργού, Narendra Modi στην Ελλάδα και είχε επαφές με υπουργούς που έχουν σχέση με τον αγροδιατροφικό τομέα. Στο ίδιο πλαίσιο, τον Ιανουάριο θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Ινδός υπουργός Ιχθυηρών, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας, Parshottam Rupala.

Σημειώνεται, πως νωρίτερα της εκδήλωσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη, Χαράλαμπο Μπιλλίνη, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο δημιουργίας Τεχνολογικού Πάρκου μεταξύ του Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λάρισας και της Joist, σε εκτάσεις που ανήκουν στο ΥΠΑΑΤ. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της προσπάθειας εισαγωγής της τεχνολογίας στον αγροδιατροφικό χώρο.

 

You might also like