Το επόμενο βήμα στον αυτοματισμό κοπής βόειου κρέατος

Το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο πρόγραμμα αφαίρεσης βόειου κρέατος στον κόσμο, δοκιμάζεται στην Αυστραλία.

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή βρίσκεται το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο πρόγραμμα αφαίρεσης βόειου κρέατος στον κόσμο. Πρόσφατα, έλαβε χώρα μια σημαντική επίδειξη προπαραγωγής, μιας μονάδας κοπής «striploin», που πρόκειται να ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις της JBS Australia, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ως μέρος του τοπικού προγράμματος «LEAP4Beef».

Μέγιστη απόδοση και ακρίβεια κοπής

Το LEAP4Beef ακολουθεί την επιτυχία ενός προηγούμενου πρότζεκτ για την αυτοματοποίηση της κοπής αρνιού. Το πρόγραμμα επιδιώκει να εφαρμόσει τα διδάγματα από αυτή την εργασία, στον τομέα επεξεργασίας βόειου κρέατος. Μόλις αναπτυχθεί πλήρως και ενσωματωθεί, το σύστημα θα ξεκλειδώσει μεγάλης κλίμακας και υψηλής απόδοσης, εξελιγμένο αυτοματισμό για μεγιστοποίηση της ακρίβειας και της απόδοσης κοπής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Australian Meat Processor Corporation (AMPC), Chris Taylor, δήλωσε ότι η πρωτότυπη μονάδα στην JBS Australia θα επικεντρωθεί στην αφαίρεση της ραχοκοκαλιάς. Θα χρησιμοποιήσει μια απλή προσέγγιση ανίχνευσης για να βελτιώσει τα μηχανικά στοιχεία της μονάδας, προτού εφαρμοστεί ένα προηγμένο σύστημα ανίχνευσης για να επιτύχει το πλήρες όφελος της ακριβούς αυτοματοποιημένης κοπής.

«Αυτή η τεχνολογία έχει στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ασφάλειας στον χώρο εργασίας, την αύξηση της αποτελεσματικότητας της επεξεργασίας και την ενίσχυση της κερδοφορίας», είπε ο κ. Taylor., συμπληρώνοντας: «Το πρωτότυπο είναι ένα σημαντικό βήμα για να γίνει αυτή η τεχνολογία προσβάσιμη για τη βιομηχανία».

Εντυπωσιακά οικονομικά οφέλη

Σημειώνεται, πως το πρόγραμμα είναι μια συνεργασία μεταξύ της AMPC, της Meat & Livestock Australia (MLA) και της Scott Automation and Robotics σε συνεργασία με την JBS Australia. Ακολουθεί την ανάπτυξη πολλών προ-πρωτότυπων από την εταιρεία Scott Technology, ως μέρος ενός πρόσφατου έργου της MLA Donor Company, σε συνεργασία με την Teys Australia.

 

αυτοματισμό κοπής βόειου κρέατος

 

Αυτή η εργασία έδειξε ένα εντυπωσιακό όφελος 29 δολαρίων ανά κεφάλι από το LEAP4Beef, παρέχοντας απόδοση έως και 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, για έναν επεξεργαστή βόειου κρέατος υψηλής απόδοσης, μαζί με σημαντική εξοικονόμηση εργασίας και οφέλη για την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

Προηγούμενα εγχειρήματα και διαβουλεύσεις με τον κλάδο έδειξαν ότι μια αρθρωτή προσέγγιση αφαίρεσης οστών, παρόμοια με το σύστημα αυτοματισμού αρνιού LEAP, θα μπορούσε να προσφέρει υψηλή απόδοση της επένδυσης, αποδοτικότητα εργασίας, ασφάλεια και ποιότητα, καθώς και οφέλη όπως βελτίωση απόδοσης, υγιεινή και μειωμένη εξάρτηση από ειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

«Η αυστραλιανή επεξεργασία είναι από τις πιο ακριβές στον κόσμο και η αυτοματοποίηση της διαδικασίας αφαίρεσης οστών βόειου κρέατος, θα μειώσει το κατά κεφάλι λειτουργικό κόστος και θα αυξήσει την απόδοση του θαλάμου αφαίρεσης οστών, προς όφελος ολόκληρης της αυστραλιανής αλυσίδας εφοδιασμού κόκκινου κρέατος», είπε ο κ. Strong.

 

You might also like