Σέρρες: Κινητοποίηση αγροτών στις 5 Ιανουαρίου για περικοπές επιδοτήσεων και μπλοκάρισμα ΑΦΜ

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας καθώς θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του νομού Σερρών η οποία θα περιλαμβάνει παραγωγούς από τον Έβρο μέχρι και τη Θεσσαλία.

Από τα σημαντικά ζητήματα που θα συζητηθούν είναι οι περικοπές στις επιδοτήσεις και τα μπλοκαρισμένα ΑΦΜ που εξακολουθούν να έχουν χιλιάδες αγρότες.

Η συνάντηση θα γίνει, στις 5 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Philippos Xenia.

Θυμίζουμε ότι αγρότες είχαν στείλει και επιστολή προς τον Πρωθυπουργό στην οποία ανέφεραν τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, με αγανάκτηση απευθυνόμαστε σε εσάς για να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας απέναντι στο πρόσωπο του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη. Εδώ και έξι μήνες δεν έχει συναντηθεί με κανένα αγρότη ή αγροτική οργάνωση, παρόλες τις πολλές οχλήσεις που έχει δεχτεί.

Ο κλάδος μας είναι ο μοναδικός κλάδος και μάλιστα είναι και παραγωγικός, που είδε το εισόδημα του να μειώνεται αντί να αυξάνεται όπως συμβαίνει στους υπόλοιπους, με κύριο πρόβλημα τις επιδοτήσεις. Επίσης θέλουμε να υπάρχει σταθερότητα στο υπουργείο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί δεν μπορούμε να συνεννοούμαστε κάθε λίγο και λιγάκι με νέα πρόσωπα. Πρέπει να παρέμβετε άμεσα για να μην δείτε τα γαλάζια τρακτέρ στους δρόμους με την νέα χρονιά».

Στο μεταξύ οι αγρότες των παρακάρλιων χωριών της Λάρισας παραμένουν στον κόμβο του Πλατυκάμπου, διεκδικώντας λύσεις για παραμονή στο επάγγελμα και γενικότερα στην περιοχή. Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο μπλόκο.

 

 

You might also like