Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ανακαλεί κοτόπουλο και σεφταλιά

Σαλμονέλα σε κατεψυγμένα φιλετίνια κοτόπουλου και σεφταλιές με χοιρινό κρέας.

Κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση δύο προϊόντων, στα οποία μετά από την εργαστηριακή εξέταση από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

 

 

Φιλετίνια κοτόπουλου

Αναλυτικότερα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ IQF PARNASSOS DELICATESSEN κατεψυγμένο», καθ. βάρους 1000g, αριθ. παρτίδας: 13062023, ημ. ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από το τέλος: 06/2024, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΦΑΚΟΥ ΑΕΒΕ», στον Ελαιώνα Θηβών.

 

 

Χοιρινή σεφταλιά

Επιπλέον, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ», με αριθ. παρτίδας: 202314511 και ημ. ανάλωσης έως: 14.09.24, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ» στη Θέση Κανάλι, Υψηλάντη Βοιωτίας.

Σημειώνεται, πως ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας για το κάθε ένα από τα δύο προϊόντα και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα δύο προαναφερθέντα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

You might also like