Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση της αρωγής για τους αγρότες

Πρόσθετη βοήθεια έως 10.000 ευρώ για ζημιές στον εξοπλισμό

Την αύξηση έως στο ύψος των 10.000 ευρώ στην πρώτη αποζημίωση στους πληγέντες αγρότες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις αποζημιώσεις είπε ότι οι αγρότες πήραν την πρώτη βοήθεια ύψους 2.000 ευρώ για τις ζημιές και τώρα κάνουν αιτήσεις για τον πυρήνα της αποζημίωσης.

Η συγκεκριμένη βοήθεια θα αυξηθεί από 5 έως 10 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με το ύψος των ζημιών στον εξοπλισμό, προκειμένου να μπορούν οι αγρότες να ετοιμαστούν για τη νέα περίοδο, μέχρι να βγουν οι συνολικές αποζημιώσεις και για τα προϊόντα που καταστράφηκαν. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα στην οποία θα γίνονται οι αιτήσεις θα ανοίξει σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2024, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα είναι αμείλικτο το κράτος σε φαινόμενα κερδοσκοπίας»

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν δίκιο για την καθυστέρηση της κατάθεσης της τροπολογίας να μην κόβεται το ρεύμα στους πλημμυρόπληκτους αγρότες, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα, και επιφυλάχθηκε να πει αναλυτικά τις παρεμβάσεις για τους αγρότες.

Είπε ακόμη ότι συνολικά οι αποζημιώσεις ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ κατά τη θητεία της κυβέρνησής του και από αυτά μόνο τα 500 εκατομμύρια ήταν εισφορές των αγροτών, ενώ τα άλλα 500 ήταν από τον προϋπολογισμό, επειδή η οικονομία πάει καλά.

«Η κυβέρνηση κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από άλλες στο παρελθόν» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε ότι δεν πρέπει να είμαστε θύματα των εμπόρων που πουλάνε ελληνικά προϊόντα με ξένες πρώτες ύλες.

«Θα είναι αμείλικτο το κράτος σε φαινόμενα κερδοσκοπίας» προσέθεσε λέγοντας ότι υπήρξε έξαρση εισαγόμενης ακρίβειας και κάποιοι εδώ βρήκαν ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν. Προειδοποίησε ότι θα είναι «πάρα πολύ σκληρή η απάντηση του κράτους» και παρέπεμψε στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.

 

You might also like