Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ

Κατά πλειοψηφία – «Κατά» η αντιπολίτευση πλην της Ελληνικής Λύσης, που τοποθετήθηκε με το «παρών»

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης».

«Υπέρ» του νομοσχεδίου, επί της Αρχής ψήφισε η ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν πλην της Ελληνικής Λύσης, που τοποθετήθηκε με το «παρών».

Επιπλέον, η τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, ψηφίσθηκε με ευρεία πλειοψηφία από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, που τάχθηκε με το «παρών».

Οι δηλώσεις Σταμενίτη

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης ολοκληρώνοντας τη συζήτηση υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο δείχνει την πρόθεσή μας για τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, στο πέρασμα στη νέα εποχή, των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας και στη βελτίωση της θέσης του παραγωγού. Έχουμε ανοικτό διάλογο με τους παραγωγούς, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ο πρωθυπουργός στάθηκαν στο πλάι τους».

Ο υφυπουργός, επαναλαμβάνοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους αγρότες από το 2019, είπε ότι «έτσι θα συνεχίσουμε με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο και το 2024, όπως και με μέτρα που αντιμετωπίζεται σε μεγάλο βαθμό η επιβάρυνση που έχουν οι παραγωγοί στην ηλεκτρική ενέργεια». Ο υφυπουργός, τόνισε πως «έχουμε ανοικτές πόρτες και αφτιά, σταθερή θέληση για διάλογο, ώστε μαζί με τους παραγωγούς να μπορέσουμε να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Το παρελθόν δείχνει πώς θα κινηθούμε τώρα και στο μέλλον».

Επισήμανε πως «είμαστε σε διάλογο με τις εννέα χώρες του Νότου για την αναδιαπραγμάτευση της στρατηγικής της νέας ΚΑΠ και η απόφαση της Κομισιόν για αναστολή κατά ένα έτος της αγρανάπαυσης, δείχνει ότι η ελληνική Κυβέρνηση μαζί με τις άλλες χώρες κινείται στον σωστό δρόμο».

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου τοποθετήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας, ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και συνολικά 34 βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

You might also like