SOMMET DE L’ELEVAGE: Η Νο 1 έκθεση στην Ευρώπη για την κτηνοτροφία

Μία μεγάλη παγκόσμια έκθεση για τη ζωική γενετική | 1-4 Οκτωβρίου 2024, Clermont-Ferrand, Γαλλία

Η έκθεση SOMMET DE L’ELEVAGE η οποία πραγματοποιείται στην κεντρική Γαλλία, στην καρδιά μίας από τις σημαντικότερες ζώνες κτηνοτροφίας της Ευρώπης, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες επαγγελματικές εκθέσεις που ειδικεύονται στη ζωική παραγωγή.

Διαγωνισμός 2.000 ζώων υψηλού επιπέδου
  • 1.300 βοοειδή: 22 φυλές γαλακτοπαραγωγικών και κρεατοπαραγωγικών
  • 400 προβατοειδή: 26 φυλές
  • 300 ιπποειδή: 16 φυλές
Μία ολοκληρωμένη προσφορά για όλους τους κλάδους της κτηνοτροφίας

Οι επισκέπτες, όπως κάθε χρονιά, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ζωική διατροφή, τη γενετική, την υγιεινή και την υγεία ζώων, τα υλικά άμελξης και τον εξοπλισμό για το γάλα, τις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό για την κτηνοτροφία, τον κτιριακό εξοπλισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον μηχανολογικό εξοπλισμό, κ.λπ..

Τα βασικά ποσοτικά χαρακτηριστικά της SOMMET DE L’ELEVAGE έχουν ως εξής:

  • 200.000 τ.μ. εκθεσιακών χώρων
  • 1.700 εκθέτες από τους οποίους 300 διεθνείς συμμετοχές από 32 χώρες
  • 115.000 επαγγελματίες επισκέπτες από τους οποίους 5.000 διεθνείς επισκέπτες από 90 χώρες

Σημειώνεται πως η SOMMET DE L’ELEVAGE αποτελεί την πιο σημαντική εκδήλωση στην Ευρώπη για τις φυλές βοδινού κρέατος, ενώ στη φετινή έκθεση θα δοθεί έμφαση στην ορεινή και σε δύσκολες περιοχές, κτηνοτροφία.

Υποδοχή VIP για τους διεθνείς επισκέπτες!

Ανάμεσα στα οφέλη που θα έχουν οι διεθνείς επισκέπτες, περιλαμβάνονται τα εξής: δωρεάν είσοδος, προσωπική υποδοχή, διερμηνείς, ξενάγηση στην έκθεση, διοργάνωση συναντήσεων με τους εκθέτες, αίθουσες συσκέψεων, πρόσβαση στο internet, κλπ.

Επιπλέον, η Διεθνής Επιχειρηματική Λέσχη / International Business Club, είναι στη διάθεση των διεθνών επισκεπτών, βοηθώντας τους να αναπτύξουν αποτελεσματικά τις επαφές τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Επιπροσθέτως, επισκέπτες ή εκθέτες που επιθυμούν να συναντήσουν κάποιον επισκέπτη, μπορούν να του αφήσουν μηνύματα στο «Networking wall».

Συμμετοχή σε επισκέψεις σε μονάδες κτηνοτροφίας

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις φυλές βοοειδών και αιγοπροβάτων της ευρύτερης περιοχής, απευθείας στις μονάδες όπου εκτρέφονται. Στην υποδοχή θα βρίσκονται κτηνοτρόφοι, οι οποίοι θα δείξουν στους επισκέπτες τις μεθόδους κτηνοτροφίας και γενετικής επιλογής που χρησιμοποιούν. Πρόταση των διοργανωτών της έκθεσης, είναι η επίσκεψη σε αγροτοβιομηχανικές μονάδες: σφαγείο, τυροκομείο, εξαγωγικό κέντρο βοοειδών, ινστιτούτο ερευνών, κλπ.

Σημειώνεται πως θα πραγματοποιηθούν 35 συνολικά επισκέψεις, με συνοδεία τεχνικών και συνοδών – διερμηνέων. Αξίζει να αναφερθεί, πως η αναχώρηση και η επιστροφή θα γίνεται με πούλμαν καθημερινά από το εκθεσιακό κέντρο.

Το πλήρες πρόγραμμα των επισκέψεων και η δυνατότητα για on line εγγραφή βρίσκονται στο www.sommet-elevage.fr

Προβλεπόμενες εκδηλώσεις για το 2024

Ανάμεσα στο πλήθος των παράλληλων εκδηλώσεων, αξίζει να απομονώσουμε τις παρακάτω:

  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ: παρουσίαση των γαλλικών φυλών στις ξένες αντιπροσωπείες Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, 18:00, ring du Zénith
  • Γαλλικός διαγωνισμός της φυλής SALERS (400 ζώα)
  • Γαλλικός διαγωνισμός της φυλής Brune (150 ζώα)
  • Γαλλικός διαγωνισμός της φυλής Montbéliarde (140 ζώα) › Διαγωνισμός των φυλών Charolaise, Aubrac, Gasconne, Limousine, Blonde d’Aquitaine, Holstein, Brune, Normande, Simmental, Ile-de-France, Texel, BMC, Percheron, Ardennais…, κλπ.
  • Περισσότερα από 140 συνέδρια υψηλού επιπέδου για την αγροτική επικαιρότητα
  • To Καζακστάν τιμώμενη χώρα στη SOMMET 2024
Πρακτικές πληροφορίες
  • Είσοδος διεθνών επισκεπτών

Η δωρεάν απόκτηση της κάρτας εισόδου στην έκθεση και η εγγραφή στις ξεναγήσεις που διοργανώνονται σε κτηνοτροφικές μονάδες, γίνεται απευθείας στο link που ακολουθεί: https://www.sommet-elevage.fr/sommet-de-l-elevage-2024/en/content/ page-formulaire-visiteur-international

Επιπλέον, το πρόγραμμα με τις ξεναγήσεις είναι διαθέσιμο στο εξής link:

https://www.sommet-elevage.fr/sommet-de-l-elevage-2024/en/content/ visites-d-elevages

  • Μεταφορά

Υπάρχει η δυνατότητα μειωμένης τιμής στα αεροπορικά εισιτήρια με την AIR FRANCE και στα σιδηροδρομικά εισιτήρια με την SNCF. Δωρεάν είναι η μετάβαση μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού SNCF, του αεροδρομίου, του κέντρου της πόλης και του εκθεσιακού κέντρου. Όλες οι λεπτομέρειες βρίσκονται στο https://www.sommet-elevage.fr/en/

  • Διαμονή

Ακολουθούν δύο χρήσιμοι σύνδεσμοι για τη διαμονή κατά τη διάρκεια της έκθεσης:

AGRILYS – Γραφείο αγροτικών ταξιδιών (διαμονή, μεταφορά στη Γαλλία και το εξωτερικό) Τηλ: +33 (0) 1 82 83 33 55 – Mail : [email protected]

Γραφείο Τουρισμού Clermont-Ferrand Τηλ: +33 (0) 4 73 98 65 00 Mail : [email protected]

  • Δωρεάν είσοδος

Για τους διεθνείς επισκέπτες και υποδοχή VIP στο International Business Club. Η κάρτα εισόδου (badge) μπορεί να κατέβει στο https://www.sommet-elevage.fr/en/

  • Eπικοινωνία

Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Κα Catherine Manali

Τηλ: (+30) 210 36 25 516-545

[email protected] | [email protected]

 

Στιγμιότυπο από την περσινή διοργάνωση της SOMMET DE L’ELEVAGE

 

 

 

 

.

 

 

 

You might also like