Κ. Σκρέκας: Στο -40% ο πληθωρισμός τροφίμων από τον Ιανουάριο

Έως 15% η εξοικονόμηση χρημάτων μέσω του e-katanalotis

Με το Παρατηρητήριο Αγοράς «e-katanalotis» τα νοικοκυριά ενημερώνονται για τις αποκλίσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ και μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 15% από τις αγορές τους ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος.

«Οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής, που έκανε η κυβέρνηση μας, βλέπουν ποιος πουλάει φθηνότερα. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να προστατεύσουμε το ελληνικό νοικοκυριό», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τροφίμων

Επίσης, τόνισε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Ειδικότερα στα σούπερ μάρκετ κυμάνθηκε στο 0,28% τον Μάρτιο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο μάλιστα, ο πληθωρισμός τροφίμων έχει μειωθεί κατά 40%.

«Η Ελλάδα από το 2019 μέχρι το 2024, έχει συνολικά τον χαμηλότερο γενικό πληθωρισμό στην Ευρώπη. Στην 4ετία, στα τρόφιμα είχαμε 30,1% πληθωρισμό και δείτε πόσο είχαν άλλες χώρες. Ο τζίρος ανά τετραγωνικό μέτρο στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, είναι ο μισός από αυτόν στη Ρουμανία και κατά 30% χαμηλότερος από την Πορτογαλία. Έχουμε πολλές αίθουσες, έχουν πολλά λειτουργικά οι αλυσίδες και μικρότερο τζίρο. Τα σούπερ μάρκετ θα είχαν υπερκέρδη αν δεν βάζαμε το πλαφόν», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της ακρίβειας μέχρι ο καταναλωτής να το νιώσει στην τσέπη του», ανέφερε ο κ. Σκρέκας, τονίζοντας ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο πλαφόν στο κέρδος, τους ελέγχους, τα πρόστιμα και την διαφάνεια στις τιμές.

Δείτε εδώ το βίντεο της συνέντευξης του υπουργού

You might also like