ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ: Ολοκληρώνεται επενδυτικό πρόγραμμα 45 εκατ. ευρώ

Ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός της χώρας βάσει τζίρου

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» ολοκληρώνει φέτος επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 45 εκατ. ευρώ, με τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παραγωγής και την προσθήκη μηχανολογικού εξοπλισμού.

Η Πίνδος είναι αυτήν τη στιγμή -βάσει τζίρου- ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός της χώρας. Σημειώνεται πως τα κοτόπουλα Πίνδου έχουν φτάσει, εκτός από την Ελλάδα, να πωλούνται και σε χώρες του εξωτερικού, και µάλιστα σε αραβικά κράτη όπως το Ντουµπάι, όπου πρόσφατα ο συνεταιρισµός συµµετείχε στη διεθνούς βεληνεκούς έκθεση Gulfood 2024.

Τα προγράμματα επενδύσεων

Το ανωτέρω πρόγραμμα αφορούσε την κατασκευή νέων εργοστασίων, επέκταση στην παραγωγή προψηµένων προϊόντων, την κατασκευή νέου πτηνοσφαγείου, το νέο εργοστάσιο ζωοτροφών, καθώς και την κατασκευή φωτοβολταϊκών για ενεργειακό συμψηφισμό. Σύμφωνα με το forbesgreece.gr, τη φετινή χρονιά θα ολοκληρωθεί και επένδυση, που αφορά τον ψηφιακό µετασχηµατισµό.

Υπενθυμίζεται πως αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης το επενδυτικό σχέδιο κατασκευής µονάδας βιοαερίου, ύψους 12 εκατ. ευρώ, µε αντικείµενο την αξιοποίηση των υποπροϊόντων σφαγής, και αφορά τις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν κατά τα έτη 2025-2027. Σκοπός κατά τη συγκεκριµένη τριετία, εκτός από την κατασκευή της µονάδας βιοαερίου, είναι να προστεθούν και άλλοι φωτοβολταϊκοί σταθµοί στα εργοστάσια του Συνεταιρισµού.

Στα 400 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών του 2023

Αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια του 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας κινήθηκε για πρώτη φορά κοντά στα 400 εκατ. ευρώ (µαζί µε τη θυγατρική Αγροζωή, που παράγει επίσης κοτόπουλα στην Εύβοια), από 337 εκατοµµύρια ευρώ που ήταν ο τζίρος του Συνεταιρισµού το 2022.

You might also like