SIAL Paris: Η κορυφαία έκθεση καινοτομίας τροφίμων και ποτών

Στις 19-23 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte

Η κορυφαία παγκόσμια έκθεση καινοτομίας στον τoμέα των τροφίμων και ποτών, SIAL Paris, πρόκειται να γιορτάσει την 60η της επέτειο από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte, στο Παρίσι.

Η επετειακή αυτή διοργάνωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους επαγγελματίες του κλάδου να ανατρέξουν στις «επαναστατικές» καινοτομίες των τελευταίων 60 ετών και παράλληλα να σκιαγραφήσουν το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων.

Θεσμός στη βιομηχανία τροφίμων παγκοσμίως

H SIAL Paris 2024 είναι έτοιμη να φιλοξενήσει πάνω από 7.500 εκθέτες από 130 χώρες, με 75% των εμπορικών επισκεπτών να είναι διεθνείς επισκέπτες. Αποτελώντας θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων παγκοσμίως, η επερχόμενη διοργάνωση υπόσχεται να αναδειχθεί στο απόλυτο σημείο συνάντησης για καινοτόμους από όλο τον κόσμο, «ηγέτες σκέψης» και λήπτες αποφάσεων.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να παρουσιασθεί το φετινό πρόγραμμα της έκθεσης, ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο ώστε να κάνει την εμπειρία SIAL ακόμα πιο μοναδική. Για 5 μέρες, το οικοσύστημα του τομέα των τροφίμων θα κινείται σε ρυθμούς SIAL, με δραστηριότητες που αποτυπώνουν την ουσία του κόσμου της γαστρονομίας, να λαμβάνουν χώρα τόσο εντός του εκθεσιακού χώρου όσο και σε ολόκληρο το Παρίσι.

Έμπνευση από το παρελθόν για ένα βιώσιμο μέλλον

Με θέμα “Own the Change,” η SIAL 2024 έχει ως στόχο να αφυπνίσει και να ωθήσει τους επαγγελματίες του κλάδου να προσαρμοστούν στις συνεχείς εξελίξεις και να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις. Η συλλογική αυτή κίνηση εστιάζει στην προβολή των CSR πρωτοβουλιών των εκθετών και στην ανάδειξη πρωτοβουλιών όπως η SIAL Insights, μια διετής ανάλυση των τάσεων του κλάδου, η SIAL Innovation, η οποία αποκαλύπτει τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο και η SIAL Start-Up, η οποία θα παρουσιάσει διπλάσιο αριθμό start-ups το 2024, συμπεριλαμβανομένων και επιχειρηματικών ιδεών σε πρώιμο στάδιο.

Νέα διάταξη, νέα δυναμική

Μεταξύ των highlights της έκθεσης, η νέα διάταξη των περιπτέρων των εκθετών, για τη βέλτιστη εμπειρία των επισκεπτών. Η SIAL αναφέρει χαρακτηριστικά ότι 80% των επισκεπτών είχαν εκφράσει την επιθυμία τα περίπτερα να είναι οργανωμένα ανά κατηγορία προϊόντος, προκειμένου να διευκολυνθεί η περιήγησή τους στον χώρο. Η νέα διαρρύθμιση ομαδοποιεί τους εκθέτες ανά θέμα.

Το «χωνευτήρι» της βιομηχανίας τροφίμων

Σε επίπεδο εκπροσώπησης, η Γαλλία και η Ιταλία ανταγωνίζονται για την κορυφή, με την Ιταλία να κατέχει την πρώτη θέση σε εκθεσιακό χώρο, καταλαμβάνοντας πάνω από 16.000 τ.μ. Η Κίνα με πάνω από 6.000 τ.μ. κάνει αναμφισβήτητα δυναμική επιστροφή, ενώ η Ουκρανία και η Ινδία κάνουν αισθητή την αυξανόμενη επιρροή τους στην παγκόσμια σκηνή.

Αρκετές χώρες της Αφρικής θα κατέχουν επίσης περίοπτη θέση, με περίπτερα στο Hall 5α. Οι προσδοκίες για μεγαλύτερη εκπροσώπηση συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές είναι ιδιαίτερα υψηλές, με την Ακτή Ελεφαντοστού  και την Σενεγάλη να έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, καταδεικνύοντας την δέσμευση της έκθεσης για συμπερίληψη και ποικιλομορφία στον κλάδο.

Φέτος, για πρώτη φορά θα συμμετέχουν η Ουγκάντα, η Λιβύη και το Ιράκ, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το πολιτισμικό μωσαϊκό της SIAL Paris, ενώ σταθερές αξίες όπως οι ΗΠΑ και η Ισπανία ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών σε αυτή την ιστορική διοργάνωση.

Με εκτιμώμενη συμμετοχή 285.000 επαγγελματιών, εκ των οποίων 8.000 top buyers με συνολική αγοραστική δύναμη 50 δις ευρώ, η SIAL Paris προσφέρει τεράστιες επαγγελματικές ευκαιρίες στην παγκόσμια σκηνή. Επιπλέον, η έκθεση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της γαστρονομικής διπλωματίας, με περισσότερες από 100 επίσημες αντιπροσωπείες να αναμένεται να τιμήσουν την έκθεση με την παρουσία τους.

Βασικά στοιχεία
  • 83% των αγοραστών προβαίνουν σε συμφωνίες κατά τη διάρκεια της έκθεσης ή μετά την έκθεση.
  • 9/10 επισκέπτες θεωρούν τη SIAL στρατηγικής σημασίας για τις εταιρείες τους.
  • Αναμένονται πάνω από 7.500 εκθέτες και περισσότερα από 400.000 προϊόντα.
Πρακτικές πληροφορίες

Για τους επισκέπτες, οι πωλήσεις των εισιτηρίων ξεκίνησαν από τα μέσα Απριλίου. Σχετικά με την πώληση εισιτηρίων, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης.

Η SIAL Paris 2024 υπόσχεται μια ιστορική διοργάνωση, εορτάζοντας εξήντα χρόνια καινοτομίας, ποικιλομορφίας και αριστείας στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΜΕ 50% ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΔΩ με τον κωδικό PSGRCPDEBJ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Υπεύθυνος Έκθεσης: Κατερίνα Μανάλη | Διευθύντρια Ελληνογαλλικού Εμπορικού Eπιμελητηρίου – Επίσημος εκπρόσωπος Promosalons

Τηλ.: 2103625545/516 | Email: [email protected] / [email protected].

Εκδήλωση στην Αθήνα

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 12.30, θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο St George Lycabettus Hotel της Αθήνας, μια επετειακή συνάντηση για τα 60 χρόνια της έκθεσης SIAL Paris.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ

You might also like