5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου

Στις 26 με 28 Ιουλίου - Πιτυός Χίος

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την 5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου, που θα διοργανώσει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς «Ο Μάκελλος», σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ Πιτυός-Προορισμός και το Σύλλογο Ποιμένων Χίου «Ο Άγιος Μάμμας».

Η γιορτή φέτος θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 μέχρι και την Κυριακή 28 Ιουλίου. Οι ώρες λειτουργίας είναι 18:00 – 23:00.

Οι στόχοι της Γιορτής

Κύριος στόχος της Γιορτής είναι η προβολή, η ενίσχυση και προώθηση του πλούτου της κτηνοτροφικής και αγροτικής δραστηριότητας, των τοπικών προϊόντων και παραγωγών, των μικρών οικοτεχνιών και των χειροτεχνών, και η ανάδειξη του σπάνιου φυσικού οικοσυστήματος της περιοχής.

Παράλληλος στόχος είναι η γνωριμία και η δημιουργία δεσμών με τον τόπο και τους ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Χίου και με την κουλτούρα του βουνού.

Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα

Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα φέτος θα περιλαμβάνει μουσικοχορευτική παράσταση παραδοσιακών χορών με προσκεκλημένο τον -πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της Μικρασιατικής παράδοσης Σύλλογο Μελιωτών Μεγάρων Αττικής (26/7/2024).

Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με λαϊκά, ρεμπέτικα και Σμυρναίικα τραγούδια με την τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου (27/7/2024), όπως και παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» (28/7/2024).

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν ακόμα να απολαύσουν έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακών αντικειμένων, παράσταση Καραγκιόζη, ομαδικά παιχνίδια και άλλες δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.

Φυσικά, γευσιγνωσία και γνωριμία με τους ίδιους τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους, άμεσα και χωρίς μεσάζοντες, θα απολαύσουν οι επισκέπτες μόλις μπουν στο χωριό, στην κεντρική πλατεία.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή ως εκθέτες ή ως χορηγοί μπορούν να επικοινωνούν με την Κριτούλη Ειρήνη στο τηλέφωνο 6972463148 ή τον Ψώρα Νικόλαο στο τηλέφωνο 6949336751.

You might also like