Η πολυαναμενόμενη αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας θα διεξαχθεί στην 8η έκθεση MEAT DAYS 2024, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πολυθεματικής έκθεσης MEAT / DAIRY / FROZEN EXPO που θα διοργανώσει η OMIND CREATIVES από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Στόχος της καθιερωμένης εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του γευστικού πλούτου των εγχώριων αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, η προβολή των Ελλήνων παραγωγών και η προώθηση των προϊόντων τους τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά. Επαγγελματίες από την αγορά κρέατος που συνιστούν την κριτική επιτροπή, έπειτα από γευστική δοκιμή, θα αναδείξουν και θα επιβραβεύσουν τα ανωτέρας ποιότητας ελληνικά προϊόντα.
Η Αξιολόγηση Προϊόντων Κρέατος, η οποία αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης O.MIND CREATIVES, με τη συμβολή των επαγγελματικών φορέων του κλάδου, έχει προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη στους Έλληνες παραγωγούς προϊόντων κρέατος τόσο με τις διακρίσεις που έχουν λάβει από τις προηγούμενες διοργανώσεις, όσο και από τις επισημάνσεις που τους έχουν κάνει οι εξεταστές στα προϊόντα τους, προκειμένου να τα βελτιώσουν ποιοτικά.
Κατηγορίες προϊόντων προς αξιολόγηση
Στην αξιολόγηση θα ενταχθούν οι παρακάτω κατηγορίες προϊόντων:
Προϊόντα με βάση το κρέας (προϊόντα αλλαντοποιίας)
- Προϊόντα θερμικής επεξεργασίας
- Προϊόντα ζύμωσης & ωρίμανσης
- Προϊόντα μερικής ζύμωσης (ημίξηρα)
Παρασκευάσματα κρέατος
- Παρασκευάσματα από τεμάχια κρέατος
- Παρασκευάσματα από σύγκοπτο κρέας
- Μορφοποιημένα παρασκευάσματα κρέατος
Λουκάνικα χωριάτικα
- Θερμικής επεξεργασίας
- Ωρίμασης
- Νωπά
Παραδοσιακά προϊόντα
- Ξιδάτο λουκάνικο Κρήτης
- Σουτζούκια
- Σαλάμι αέρος Λευκάδας
- Παστουρμάς
- Καβουρμάς
- Σύγκλινο Μάνης
- Απάκι
- Νούμπουλο Κέρκυρας
- Λούντζα μυκονιάτικη
- Πηκτή
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 21 Οκτωβρίου, ενώ τα προϊόντα θα πρέπει να σταλούν στις 7 και 8 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 9010040 ή να στείλετε email στο [email protected].