Πλούσιο και ιδιαίτερα επιμορφωτικό θα είναι το πρόγραμμα των ημερίδων που συνδιοργανώνει η O.MIND CREATIVES με φορείς και καταξιωμένες εταιρείες, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στους επισκέπτες και τους εκθέτες της 8ης MEAT DAYS, που θα πραγματοποιηθεί στις 9-11 Νοεμβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της πολυθεματικής έκθεσης MEAT / DAIRY / FROZEN EXPO 2024.
Προ-εγγραφείτε στην έκθεση ηλεκτρονικά
Το πρόγραμμα των Ημερίδων: HALL 2 – STAGE 2
Τον χορό θα ανοίξει η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ), διοργανώνοντας μια ημερίδα που θα έχει ως θέματα την ασφάλεια και την καινοτομία, αναδεικνύοντας τον σημαίνοντα ρόλο αυτών στη διαδικασία τυποποίησης των προϊόντων κρέατος.
Ακολούθως, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ημερίδα που θα συνδιοργανώσουν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ) και το Ευρωπαϊκό Έργο FOODGUARD, αντικείμενο της οποίας θα είναι η τεχνολογική πρόοδος στην επεξεργασία του κρέατος και τον ποιοτικό έλεγχο.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη διπλή πανελλαδική έρευνα για το κρέας, που θα παρουσιάσουν τα σωματεία κρεοπωλών Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την OMIND CREATIVES και την KASALIAS Food Industry Consultants, μέσω της οποίας θα αναδειχθούν οι καταναλωτικές συνήθεις που αφορούν το κρέας. Παράλληλα, για 1η φορά, θα αποτυπωθούν το παρόν και το μέλλον του κρεοπωλείου, ενώ θα γίνει και καταγραφή των απαιτήσεων και τάσεων του σύγχρονου καταναλωτή.
Το πρόγραμμα των Διαγωνισμών & Επιδείξεων: HALL 2 – STAGE 3
Η πολυαναμενόμενη αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Στόχος της καθιερωμένης εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του γευστικού πλούτου των εγχώριων αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, η προβολή των Ελλήνων παραγωγών και η προώθηση των προϊόντων τους τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά. Επαγγελματίες από την αγορά κρέατος που συνιστούν την κριτική επιτροπή, έπειτα από γευστική δοκιμή, θα αναδείξουν και θα επιβραβεύσουν τα ανωτέρας ποιότητας ελληνικά προϊόντα.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών της MEAT DAYS 2024, επισκέπτες και εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς γίνεται το ελληνικό ψήσιμο, από την αρχαιότητα έως σήμερα, σε μια εκδήλωση που επιμελείται η ομάδα του Grill Philosophy. Οι χριστουγεννιάτικες & εορταστικές βιτρίνες θα είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα παρουσιάσει ο ειδικός σε θέματα βιτρίνας, Παναγιώτης Μαριόλης.
Επίκεντρο τη Γαλλία θα έχουν δύο εκθεσιακά events, με τους Bovillage Ambassadors να παρουσιάζουν ένα τεχνικό σεμινάριο γαλλικής κοπής και αξιοποίησης και τον φημισμένο Γάλλο κρεοπώλη, Christophe Ip Yan Fat, να πραγματοποιεί μια επίδειξη γαλλικών κοπών και τεχνοτροπιών.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, η ομάδα της Kerkini Farm θα πραγματοποιήσει μία εκδήλωση γευσιγνωσίας προϊόντων από βουβάλι, η είσοδος στην οποία θα επιτρέπεται με προσκλήσεις. Θα αφορά ιδιοκτήτες εστιατορίων, chefs και διανομείς και θα παρουσιαστούν κοπές κρέατος συνδυασμένης υγρής και ξηρής ωρίμανσης, παρασκευασμάτων και αλλαντικών.
Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων