Νέος γίγαντας στα αλλαντικά μέσω ιταλικής συγχώνευσης

Η GranTerre αναλαμβάνει την Parmacotto: Μια μεγάλη βιομηχανία αλλαντικών γεννιέται με έσοδα άνω του 1,1 δισ. ευρώ, 2.500 εργαζομένους και 20 εργοστάσια

Συμφωνία συγχώνευσης επήλθε μεταξύ της ιταλικής εταιρείας Salumifici GranTerre που παράγει αλλαντικά και τυριά, με την τοπική μάρκα αλλαντικών Parmacotto. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθεί ένας από τους ισχυρότερους ομίλους της Ιταλίας για επώνυμα αλλαντικά, έτοιμα γεύματα και βραστό ζαμπόν.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την Parmacotto να συνεισφέρει ολόκληρο το μερίδιό της στη Salumifici GranTerre, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας συνδυασμένης οντότητας με έσοδα άνω του 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, 2.500 εργαζομένους και 20 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλη την Ιταλία (14 η Salumifici GranTerre και 6 η Parmacotto).

Αυτή η στρατηγική κίνηση δίνει στη νέα οντότητα προοπτικές για σημαντική ανάπτυξη, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Οι εταιρείες έχουν περιγράψει ένα φιλόδοξο πενταετές σχέδιο για την επίτευξη τζίρου άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, που τροφοδοτείται από συνέργειες και επέκταση σε νέες διεθνείς αγορές.

Η συγχώνευση, με την επιφύλαξη της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών, αναμένεται να οριστικοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Δυο λόγια για τους συντελεστές

Η Salumifici GranTerre ελέγχεται από τον συνεταιρισμό GranTerre με έδρα τη Μόντενα, ενώ η Parmacotto ανήκει στην επενδυτική εταιρεία AZ της οικογένειας Zaccanti.

Ο Όμιλος GranTerre διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο γνωστών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των εμβληματικών αλλαντικών όπως το ζαμπόν Πάρμας, το Ζαμπόν Σαν Ντανιέλε, το Σαλαμέ Κατσιατόρε, το Speck Alto Adige και τη Mortadella Bologna. Επιπλέον, προσφέρει παλαιωμένα τυριά, όπως Parmigiano Reggiano, Grana Padano, Pecorino, Asiago και Piave, καθώς και βούτυρο και έτοιμα φαγητά.

Κάτω από το σήμα GranTerre, ο όμιλος περιλαμβάνει μια συλλογή από γνωστά ονόματα όπως Parmareggio, Casa Modena, Senfter, Agriform, Alcisa, Teneroni και άλλα.

Με 18 εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ιταλία, μια ειδική βάση logistics και τέσσερα διεθνή υποκαταστήματα, ο όμιλος απασχολεί πάνω από 2.800 άτομα και εξάγει τα προϊόντα του σε 75 χώρες παγκοσμίως. Το 2023, ο Όμιλος GranTerre πραγματοποίησε κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Όμιλος Parmacotto, γνωστός για τις τέσσερις μάρκες του – Parmacotto, Parmacotto Selection, Boschi Fratelli και Salt & Twine – προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων delicatessen, από παραδοσιακά αλλαντικά για τον πάγκο κοπής έως βολικά έτοιμα προς κατανάλωση κρέατα σε φέτες. Λειτουργεί σε έξι εγκαταστάσεις παραγωγής – τέσσερις στην Ιταλία και δύο στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

You might also like