Σύσκεψη Κέλλα με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας

Απαλλαγή φορολογικής - ασφαλιστικής ενημερότητας και παράταση για στάβλους, ζητούν -μεταξύ άλλων- οι κτηνοτρόφοι

Τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, καθώς και κτηνοτρόφους του Νομού Λάρισας, συνάντησε στο γραφείο του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας.

Τα κύρια θέματα

Στη σύσκεψη, τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν τα εξής:

  • Η καταβολή των αποζημιώσεων για την πανώλη.
  • Η παράταση για την άδεια λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων.
  • Η νομοθετική ρύθμιση για απαλλαγή των πληγέντων κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα, από την υποχρέωση έκδοσης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
  • Η ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος και με 100% επιδότηση.
  • De minimis για τις ζωοτροφές.
  • Η βελτίωση του πλαισίου για το πλαφόν που προβλέπει ο ΕΛΓΑ στις αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο.
  • Η αναστολή της υποχρέωσης προκαταβολής φόρου για την επόμενη χρονιά.
  • Τα μέτρα και η πορεία του περιορισμού της ευλογιάς.

«Η στήριξη των κτηνοτρόφων για εμάς, δεν είναι ευχολόγιο, αλλά απτή πραγματικότητα. Είμαστε δίπλα τους, με μέτρα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και αποδεικνύουν τη διαρκή μας μέριμνα για την αγροτική ανάπτυξη και την ευημερία του πρωτογενούς τομέα. Μαζί, θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, ενισχύοντας το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ΥφΑΑΤ, Χρήστος Κέλλας.

You might also like