Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Συνέδριο «Γεώραμα Τροφίμων. Νέες εξελίξεις στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων»
Στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΓΠΑ στις 16-17 Μαΐου 2025
Το πρώτο Συνέδριο με τίτλο «Γεώραμα Τροφίμων. Νέες εξελίξεις στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων» διοργανώνει το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (ΕΤΔΑ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ).
Θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΓΠΑ στις στις 16-17 Μαΐου 2025.
Ο σκοπός του Συνεδρίου
Ο σκοπός του Συνεδρίου είναι διττός: Αφενός πραγματοποιείται διάχυση της επιστημονικής γνώσης, αφετέρου συντελείται η γνωριμία με το ΕΤΔΑ.
«Το τμήμα έχει ηγετικό ρόλο στον τομέα των Τροφίμων, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον αγροδιατροφικό τομέα, την τοπική και την ευρύτερη κοινωνία. Φιλοδοξεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του, στην αύξηση της αλληλεπίδρασης με τοπικούς και διεθνείς φορείς και στη συνεχή πρόοδο της Επιστήμης, προς όφελος της εκπαίδευσης και της κοινωνίας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση,.
Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η καθηγήτρια Καίτη Μοσχοπούλου και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η Ιωάννα Μαντάλα Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (ΕΤΔΑ) Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η θεματολογία του Συνεδρίου
Η θεματολογία του συνεδρίου Γεώραμα Τροφίμων είναι η εξής:
- Γαλακτοκομία
- Αναλυτική και Οργανική Χημεία
- Διαιτολογία και Ποιότητα Ζωής
- Μηχανική και Επεξεργασία Τροφίμων
- Μικροβιολογία και Βιοτεχνολογία Τροφίμων
- Οινολογία και Aλκοολούχα Ποτά
- Ποιοτικός Έλεγχος και Υγιεινή Τροφίμων και Ποτών
- Χημεία και Ανάλυση Τροφίμων