Creta Farms: Στην Γαλλία τα προϊόντα της σειράς Εν Ελλάδι

Νέες επενδύσεις της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας σε Σπάρτη και Ρέθυμνο

Το ντεμπούτο της στη γαλλική αγορά πραγματοποίησε πρόσφατα η Creta Farms, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τα προϊόντα της σειράς Εν Ελλάδι. Το «άνοιγμα» στη νέα αγορά έγινε μέσω του Ισπανού συνεργάτη της Creta Farms, την εταιρεία Argal, η οποία διατηρεί τα δικαιώματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια για την ισπανική αγορά. Σημειώνεται πως η σχετική συμφωνία για την επέκταση του δικαιώματος χρήσης της σειράς Εν Ελλάδι υπεγράφη στα τέλη του περασμένου έτους.

Σε πρώτο πλάνο η εξωστρέφεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ικανοποιητικά και γεννούν αισιοδοξία στη διοικητική ομάδα της Creta Farms για τη συνέχεια, με δεδομένη τη στροφή μιας μεγάλης μερίδας των καταναλωτών σε πιο υγιεινά τρόφιμα.

Οι εξαγωγές αποτελούν συνολικά ένα πολλά υποσχόμενο κομμάτι, με τις διεθνείς πωλήσεις να είναι «συνεχώς αυξανόμενες». Με θετικό πρόσημο κινούνται οι πωλήσεις και στην εγχώρια αγορά, με την αύξηση να διαμορφώνεται σε μονοψήφιο ποσοστό στο πρώτο τρίμηνο.

Πέρα από τη γενικότερη πίεση που υφίσταται η κατανάλωση από την ακρίβεια, πηγή προβληματισμού αποτελεί η εκτόξευση του κόστους των πρώτων υλών και ιδιαίτερα της γαλοπούλας.

Η εκτόξευση του κόστους της γαλοπούλας

Η τιμή αγοράς της συγκεκριμένης πρώτης ύλης έχει διπλασιαστεί, προσθέτοντας μια σημαντική επιβάρυνση στην εξίσωση της παραγωγικής διαδικασίας. Κάτι που αναπόφευκτα αυξάνει την πίεση στην τιμολογιακή πολιτική, σε ένα περιβάλλον, όπου τα νοικοκυριά ζητούν οικονομικές λύσεις και τη βέλτιστη σχέση ποιότητας και τιμής.

Οι εξαγωγές αποτελούν συνολικά ένα πολλά υποσχόμενο κομμάτι, με τις διεθνείς πωλήσεις να είναι «συνεχώς αυξανόμενες».

H ανάγκη απορρόφησης του «τσιμπημένου κόστους» είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η κερδοφορία της εταιρείας, παραμένοντας οριακά στα περσινά επίπεδα για το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Κρέας από μαύρο χοίρο και νέες επενδύσεις

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται τόσο στην κυκλοφορία νέων προϊόντων, όπως το κρέας από μαύρο χοίρο όσο και στην ενίσχυση των γραμμών παραγωγής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία δρομολογεί τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγής για το σαλάμι αέρος και τις φέτες σε Σπάρτη και Ρέθυμνο, αντίστοιχα, αλλά και τον διπλασιασμό της παραγωγής των κατεψυγμένων.

Συνολικά για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας υπολογίζεται πως θα διατεθούν περίπου 7 με 8 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία συνεχίζει να παρακολουθεί την αγορά για πιθανές ευκαιρίες εξαγορών. Στόχος είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση των μεριδίων αγοράς και συνολικά του αποτυπώματος της εταιρείας.

 

ΠΗΓΗ: ot.gr

You might also like