Εκπαιδευτικό σεμινάριο προσωπικού μεταφορέων ζώντων ζώων

Από τις 2 έως και τις 4 Φεβρουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο προσωπικού μεταφορέων ζώντων ζώων (βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίροι, ιπποειδή, κόνικλοι και πουλερικά) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026 ή/και την Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο λαμβάνει χώρα βάσει:

1) της απαίτησης των άρθρων 6 και 9, καθώς και των Παραρτημάτων Ι –ΙV του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1/2005 του Συμβουλίου «για την προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά και συναφείς δραστηριότητες και για την τροποποίηση των οδηγιών 64/432/ΕΟΚ και 93/119/ΕΚ και του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1255/97»

2) των διατάξεων του άρθρου 3 της ΚΥΑ 314754/2009 (Β’ 2025) «Λήψη των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών 1/2005 και 1255/97, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ, η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και για τις τρεις μέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του και τα μαθήματα θα διεξαχθούν διαδικτυακά (εξ αποστάσεως) με τη χρήση συνδέσμου που θα παράσχει η Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΑΑΤ. Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν καταθέσει αιτήσεις σε όλες τις κτηνιατρικές υπηρεσίας της χώρας.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις είτε από δικό τους χώρο είτε κατόπιν προσέλευσης στα γραφεία των Τμημάτων Κτηνιατρικής αφού προηγηθεί συνεννόηση. Οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα παρακολουθήσουν από δικό τους χώρο θα λάβουν τον σύνδεσμο που θα σταλεί από το ΥΠΑΑΤ πριν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης σε χώρους που προτείνονται να διαθέσουν οι κατά τόπους Κτηνιατρικές υπηρεσίες των οικείων ή όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων την Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026 ή/και την Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026 κατόπιν συνεννόησης των εξεταζόμενων με τις εν λόγω υπηρεσίες και υπό την επιτήρηση υπαλλήλων των ανωτέρω υπηρεσιών. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα διατεθούν μεγαλύτερες αίθουσες, οι οποίες θα ανακοινωθούν σε επόμενη ενημέρωση.

Μετά το πέρας της διεξαγωγής των εξετάσεων, τα γραπτά μαζί με τα φωτοαντίγραφα ταυτότητας και διπλωμάτων οδήγησης θα αποσταλούν από τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων στο Τμήμα Προστασίας των Παραγωγικών Ζώων και Ζώων Εργαστηρίων της Δ/νσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ με απόδειξη παραλαβής για τη διόρθωση και βαθμολόγησή τους και την έκδοση των Πιστοποιητικών ικανότητας.

Συμμετέχοντες που δε θα παρακολουθήσουν από την αρχή ως το τέλος του σεμιναρίου και τις τρεις ημέρες δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι εκπαιδευόμενοι παρακαλούνται να προσκομίσουν ευκρινή αντίγραφα της ταυτότητάς τους, του διπλώματος οδήγησης κατηγορίας Γ και άνω σε ισχύ και της αίτησης τους, στο οικείο Τμήμα Κτηνιατρικής ώστε να αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία μαζί με το έντυπο εξέτασής τους

You might also like