Μ. Βρετανία: Υποχρεωτική online καταγραφή των μετακινήσεων χοίρων

Τη μετάβαση σε πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των μετακινήσεων χοίρων ετοιμάζεται να εφαρμόσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ηλεκτρονική δήλωση στο σύστημα eAML2 θα είναι υποχρεωτική από τις αρχές Απριλίου σε Αγγλία και Ουαλία, και αυτό τον καιρό γίνονται σεμινάρια και ενημερώσεις στους παραγωγούς προκειμένου να εξοικειωθούν με το νέο σύστημα. Ταυτόχρονα με την υποχρεωτική εφαρμογή του θα σταματήσει η έγγραφη αναφορά των διακινήσεων, που ίσχυε μέχρι τώρα, και τα πράγματα θα γίνουν πιο σαφή και ελεγχόμενα, αφού για να είναι νόμιμη η διακίνηση χοίρων θα πρέπει να αναφέρεται μέσω του συστήματος eAML2 είτε online ή επικοινωνώντας με την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης eAML2.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το σύστημα eAML2 χρησιμοποιείται ήδη για τις μετακινήσεις των χοίρων στα σφαγεία, στις δημοπρασίες, στους τόπους συγκέντρωσης πριν τη σφαγή, αλλά και στις αγροτικές εκθέσεις.

Στην τρίτη μεγάλη περιφέρεια της χώρας, τη Σκωτία, το σύστημα θα εφαρμοστεί λίγο αργότερα, καθώς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη το έργο διασύνδεσης του eAML2 με το σκωτσέζικο ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης.

You might also like