Ε.Ε.: Πάνω οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος, κάτω οι εισαγωγές

Μείωση παρουσίασαν το 2011 οι εισαγωγές χοιρινού στην Ευρωπαϊκή Ένωση συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο οι εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από 20%.

Τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείχνουν ότι η Ε.Ε. εισήγαγε το 2011 15% λιγότερο χοιρινό κρέας από ό,τι το 2010 και ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες εισήχθησαν από την Ελβετία (15.929 τόνοι), και ακολούθησε η Χιλή (8.186 τόνοι) και οι ΗΠΑ (5.559 τόνοι). Η συνολική αξία των εισαγωγών μέχρι το Νοέμβριο του 2011 ανέρχονταν στα 43,4 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι εξαγωγές της Ε.Ε. αυξήθηκαν σημαντικά φτάνοντας σε ποσότητα τα 2,96 εκατ. τόνους χοιρινού κρέατος. Οι σημαντικές ποσότητες πήγαν στη Ρωσία (788.788 τόνοι), στο Χονγκ Κονγκ (509.979 τόνοι) και στην Κίνα (362.687 τόνοι). Η συνολική αξία των εξαγωγών χοιρινού κρέατος ανήλθε σε 4,6 δισ. ευρώ.

You might also like