Χαρτογραφημένη όλη η αλυσίδα κόκκινου κρέατος της Βρετανίας

Οι δύο Οργανισμοί, Βρετανικού Χοιρινού (ΒΡΕΧ) και Αγγλικού Βόειου και Πρόβειου Κρέατος (EBLEX) έχουν λανσάρει έναν διαδραστικό online χάρτη που δίνει αναλυτικές πληροφορίες για την τροφική αλυσίδα κόκκινου κρέατος σε όλη τη Βρετανία.

Η ιστοσελίδα eFoodChainMap χρησιμοποιεί την τεχνολογία Google maps για να σχεδιάσει τα βασικά δεδομένα της αλυσίδας του κόκκινου κρέατος, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας των αγορών δημοπρασιών, των σφαγείων, των μεταποιητών και των εμπόρων κρέατος. Όπου είναι δυνατόν, δείχνει επίσης πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος κάθε επιχείρησης όπως και στοιχεία επικοινωνίας.

Ο χάρτης περιλαμβάνει επίσης στοιχεία για την πυκνότητα εκτροφής ζώων ανά περιοχή και μπορεί να προσαρμοστεί για να ανταποκρίνεται στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου, με μια σειρά διαφορετικούς συνδυασμούς και πολλές επιλογές εκτύπωσης. «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για τη βιομηχανία, καθώς για πρώτη φορά οι βασικές πληροφορίες για την αλυσίδα του κόκκινου κρέατος είναι διαθέσιμη σε ένα διαδικτυακό τόπο, όπου είναι εύκολη η πρόσβαση για τον καθένα» δήλωσε στο Meat Trades Journal ο Δρ Φιλ Χάντλι, περιφερειακός διευθυντής του Eblex.

Για να δώσουν μάλιστα ένα πρακτικό παράδειγμα, στελέχη του Οργανισμού Βρετανικού Χοιρινού ανέφεραν ότι οι χοιροτρόφοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το νέο αυτό εργαλείο για να μάθουν ποιες εταιρείες εμπορίας δρουν σε μια περιοχή, αλλά και οι βοοτρόφοι και αιγοπροβατοτρόφοι για να βρουν στοιχεία επικοινωνίας με τις αγορές ζώντων ζώων και με τα σφαγεία στην περιοχή τους.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται και για μια πραγματικά πολύτιμη πηγή πληροφοριών για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα γύρω από τη δομή της βιομηχανίας κόκκινου κρέατος.

You might also like