Ανδρικό… φαγητό το κρέας

Οι άνδρες συσχετίζουν το κρέας με την αρρενωπότητα, κι αυτό τους κάνει λιγότερο διατεθειμένους να δοκιμάσουν προϊόντα χορτοφαγικά, όπως η σόγια. Αυτό συμπεραίνει μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές από τέσσερα πανεπιστήμια, οι οποίοι διεξήγαγαν πειράματα στη Βρετανία και στις ΗΠΑ, εξετάζοντας τις διασυνδέσεις ανάμεσα σε διάφορα είδη τροφίμων και στην εικόνα που δημιουργούν στους ανθρώπους.

Τα ευρήματά τους έδειξαν ότι το κρέας θεωρείται πιο ανδρικό φαγητό παρά τα λαχανικά. Και ότι οι άνθρωποι τείνουν να γενικά να θεωρούν τους άνδρες που τρώνε κρέας πιο αρρενωπούς από ό,τι τους χορτοφάγους.

Αναλύοντας επίσης 23 γλώσσες που χρησιμοποιούν αντωνυμίες με διακριτό το γένος, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το κρέας σχετίζεται με το ανδρικό φύλο στις περισσότερες από αυτές. Η εικόνα το κόκκινου κρέατος είναι παραδοσιακά πιο ταιριαστή με το δυνατό αρσενικό. Η εικόνα της σόγιας, όχι. Αυτό αποφάνθηκαν οι ερευνητές, που χρησιμοποίησαν τα ευρήματά τους για προτείνουν πώς θα αυξηθούν οι πωλήσεις χορτοφαγικών και προϊόντων σόγιας στον ανδρικό πληθυσμό. Ισχυρίστηκαν ακόμη πως μια διαφημιστική εκστρατεία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, αντίθετα θα ήταν μια καλή ιδέα η βιομηχανία τροφίμων να κάνει τα προϊόντα σόγιας να μοιάζουν περισσότερο με κρέας, ακόμη και να έχουν επάνω τους σημάδια από σχάρα και ψήσιμο. Αυτό, λένε, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τον ανδρικό πληθυσμό να αλλάξει πρωτεϊνική πηγή.

You might also like