Μια φαραωνικών διαστάσεων χοιροτροφική μονάδα στη Ρωσία

Το σχέδιό της να ξεκινήσει την κατασκευή ενός μεγάλου συγκροτήματος παραγωγής χοιρινού κρέατος στη Ρωσία ανακοίνωσε η αγροτοβιομηχανική επιχείρηση Bio-tone. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο και η συνολική επένδυση θα ανέλθει στα 18 δισ. ρούβλια (510 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).

Η νέα εγκατάσταση, που θα είναι η μεγαλύτερη σε όλη τη χώρα, θα παράγει 96 χιλιάδες τόνους χοιρινού ετησίως και θα μπορεί να διατηρεί ταυτόχρονα 480 χιλιάδες χοίρους. Η αναμενόμενη ημερομηνία περάτωσης του έργου είναι τα μέσα του 2017, θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Σαμάρα, στα νοτιοανατολικά του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας, και θα έχει την υποστήριξη της Ρωσικής Αγροτικής Τράπεζας αλλά και της τοπικής κυβέρνησης της Σαμάρα. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, η εγκατάσταση θα έχει ένα κλειστό κύκλο παραγωγής και θα χρησιμοποιεί τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. «Η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί σε όλα τα μέρη του παραγωγικού κύκλου διαθέτοντας μύλο ζωοτροφών, οκτώ ενότητες για εκτροφή και πάχυνση χοίρων, καθώς και εγκαταστάσεις για πρωτογενή επεξεργασία προϊόντων χοιρινού κρέατος. Θα είναι το μεγαλύτερο υψηλής τεχνολογίας χοιροτροφικό συγκρότημα στη Ρωσία».

Η κρατική υποστήριξη θα είναι ισχυρή, καθώς η Ρωσική Αγροτική Τράπεζα θα ενισχύσει τους επενδυτές με ένα πλήρες πακέτο προσφοράς, με δάνεια τα οποία θα παράσχει στους πιο ελκυστικούς και ευνοϊκούς όρους.

You might also like