Ολλανδοί και πάλι οι νικητές του διεθνούς διαγωνισμού νέων κρεοπωλών

Δυο Ολλανδοί και ένας Ελβετός κρεοπώλης ήταν οι νικητές του φετινού Διεθνούς Διαγωνισμού Νέων Κρεοπωλών. Η Ολλανδία, η οποία ήταν και οικοδεσπότης του διαγωνισμού, είχε πάρει και πέρσι την πρωτιά, κέρδισε την πρώτη και τρίτη θέση, συγκεντρώνοντας το υψηλότερο ομαδικό αποτέλεσμα.

Οι διαγωνιζόμενοι ήταν 14 και προέρχονταν από τη Γερμανία, την Αγγλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία. Οι δεκατέσσερις ταλαντούχοι νέοι κρεοπώλες επέδειξαν την επαγγελματική τεχνογνωσία τους και τη δημιουργικότητά τους σε έξι διαφορετικές εργασίες διαγωνισμού στο ενδιαφερόμενο κοινό, τα μέσα (φωτογράφοι τηλεόρασης και Τύπου) και επίσης στη διεθνή εμπορική κριτική επιτροπή.

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κρεοπωλών (IBC) κάθε χρόνο και φέτος έγινε στο Μπεστ της Ολλανδίας στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα έλαβε μέρος για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει στη Φρανκφούρτη στις 3 και 4 Μαΐου 2013, ευκαιρία της διεθνούς εμπορικής έκθεσης της βιομηχανίας κρέατος IFFA.

You might also like