Νέα συνάντηση για τη Διεπαγγελματική Κρέατος

Άμεση ίδρυση και υπογραφή του καταστατικού της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των τομέων του κλάδου του κρέατος που παρευρέθηκαν στη συνάντηση η οποία διοργανώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2012, μετά από κάλεσμα που έγινε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και σε συνεργασία με την Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας, η οποία και ανέλαβε να φιλοξενήσει την συνάντηση σε έναν αντιπροσωπευτικό χώρο του κλάδου, την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια προσπάθειας για την ίδρυση του θεσμού, όπου προηγήθηκαν πολλές πρωτοβουλίες φορέων, αρκετά καλέσματα παραγόντων και άπειρες ώρες συζητήσεων… Οι περισσότεροι τομείς του κλάδου δεν έχουν πλέον ενδοιασμούς για την οργάνωση αυτή. Η ανάλυση για το νομικό πλαίσιο του θεσμού έχει γίνει, όπως και η συνειδητοποίηση ότι ο συγκεκριμένος θεσμός μόνο οφέλη θα φέρει στον κλάδο.

Όλοι έχουν πλέον κατανοήσει, ότι η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος θα είναι μια υγιής και σταθερή βάση για συνεργασίες, προτάσεις και λύσεις προς το συμφέρον όλων, αφού η δομή της οργάνωσης έχει ως θεμέλια την εθελοντική συμμετοχή, την ισότιμη εκπροσώπηση και προπαντός την ομοφωνία.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι όλων των τομέων του κλάδου των κτηνοτρόφων, των σφαγείων, των εμπόρων, των μεταποιητών και των κρεοπωλών. Επίσης παρευρέθηκε ο κ. Ανδρέας Γεωργούδης, Καθηγητής Α.Π.Θ., ως συντονιστής της συνάντησης που ανέπτυξε τα κρίσιμα οργανωτικά σημεία του θεσμού και απήντησε στους προβληματισμούς των συμμετεχόντων, ο Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ. κ. Γεώργιος Βαλεργάκης, καθώς και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Ε.Κ.κ. Ζ.Μ.Θ.Θ. κ. Κωνσταντίνος Κουκαρούδης, οι οποίοι έχουν θέσει στην διάθεση της Οργάνωσης τις γνώσεις και την εμπειρία τους και τους ευχαριστούμε θερμά. Παρευρέθηκαν επίσης οι κτηνίατροι κα Πολυξένη Καλαϊτζή και ο κ. Κωνσταντίνος Κουρής ως εκπρόσωποι της Κ.Α.Θ. Α.Ε., οι οποίοι επίσης αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα ίδρυσης της Οργάνωσης.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης συμφωνήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την ίδρυση της Ε.Ο.Δ.Κ., όπως τα μέλη και ο αριθμός των εκπροσώπων, η έδρα της Οργάνωσης, το αρχικό ποσό εισφοράς, ο τεχνικός σύμβουλος κλπ.

Την οργάνωση της επόμενης συνάντησης ανέλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, η οποία με τη συνεργασία των αντιπροσώπων των μελών, θα προβεί εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπογραφή του καταστατικού, αφού λάβει υπόψη και τις τελευταίες αλλαγές και οριστικοποιήσεις σε αυτό από την νομική σύμβουλο της ΠΑΣΕΓΕΣ, την οποία ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά που έχει αναλάβει την σύνταξή του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προώθηση των σχετικών διαδικασιών.

You might also like